19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Rugbiul gălăţean are un calendar încărcat
Rugbiul gălăţean are un calendar încărcat
Sportul cu balonul oval anunţă un 2013 plin. Din primele zile, pe adresa Colegiului Tehnic Traian Vuia s-a primit o convocare pentru stagiul de pregătire a Naţionalei Under 18, ce va avea loc în perioada 10-23 ianuarie la Centrul Olimpic de la Izvorani, pentru rugbiştii gălăţeni: Cosmin Tihan -trăgător, Cristi Boboc - închidere, George Rusu - aripă, Costel Manolache - fundaş. Cei patru sunt componenţi ai echipei CTTV, vicecampioană naţională, antrenată de profesorul Marius Secuianu.
Echipele gălăţene de juniori şi-au continuat pregătirea şi în vacanţa de iarnă cu două antrenamente pe săptămână ce s-au desfăşurat la sala de forţă, urmărindu-se dezvoltarea forţei specifice pachetului de înaintaşi, cât şi în aer liber, pentru îmbunătăţirea rezistenţei generale. Campionatele de juniori III şi IV se vor relua pe 31 martie, cu etapele din zona Moldova Sud iar turneele finale vor avea loc în perioada 3-9 iunie. La Under 18, sezonul se va relua pe 14 aprilie, iar finala se va disputa la Galaţi între 10-16 iulie. De-asemenea, în cadrul Olimpiadei Sportului Şcolar, formaţia de rugbi în 7 a CTTV va disputa meciuri în etapa judeţeană cu Liceul Industrial Tecuci, iar apoi va urma zona de la Constanţa.
Formaţia de seniori RCM Galaţi, care a promovat în Liga a II-a, va relua pregătirea pe 15 februarie. Cu sprijinul autorităţilor locale se intenţionează completarea lotului cu cinci jucători dar şi promovarea a cinci juniori Under 19 din pepiniera proprie. Programul cuprinde un cantonament la Gura Humorului, la jumătatea lunii martie, unde vor fi susţinute şi două amicale cu Bucovina Suceava şi CSS Gura Humorului.
Conducerea clubului şi-a propus şi o serie de întâlniri internaţionale, după cum urmează: la Pessac, în Franţa (1-7 aprilie), la Galaţi unde se va organiza cea de-a XVI-a ediţie a Cupei Dunării de Jos, un turneu de rugbi în 7 unde au fost invitate două echipe din Franţa, campioana Serbiei şi una din Bulgaria, turnee în Bulgaria şi, din nou Franţa.


Articole înrudite