01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul Galaţi nu a reuşit decât o remiză în primul derbi al sezonului, pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc
SC Oţelul Galaţi nu a reuşit decât o remiză în primul derbi al sezonului, pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc

Gălăţenii au încheiat la egalitate, scor 1-1, o partidă în care oaspeţii au avut ocazii mai multe şi mai clare de a marca. Cu foarte multe absenţe în lot, noul antrenor, Alexandru Ciobanu a avut parte de startul perfect de partidă. George Bârlădeanu a marcat în minutul 4 cu un şut din mijlocul careului de 16 metri . Şase minute mai târziu, atacantul Alexandru Muscă a ratat o dublă ocazie de a majora avantajul gazdelor. Încet, încet, oaspeţii au pus stăpânire pe meci: Barna Bazko a ratat o ocazie uriaşă de a egala, iar Kristof Pal a trimis puţin pe lângă poarta apărată de Andrei Udeanu. În repriza a doua, ciucanii au reuşit egalarea prin atacantul de rezervă, Laszlo Hoagyai, care a trimis un lob peste portarul Oţelului. Cristian Bahnaşu a ratat apoi singura mare ocazie de gol a oţelarilor din repriza a doua. Formaţia din Miercurea Ciuc putea pleca cu toate cele trei puncte de la Galaţi, dar s-a opus Andrei Udeanu la o nouă ocazie a lui Laszlo Hoagyai. Ruben Silvestre le-a dat emoţii oaspeţilor cu un şut din lovitură liberă, iar în penultimul minut de joc, golkeperul de la SC Oţelul s-a opus în situaţie de unu contra unu şi a păstrat un punct la Galaţi.

Declaraţii:
Robert Ilyeş – jucător FK Miercurea Ciuc: „Am făcut o primă repriză foarte slabă. Mă bucur că am revenit cât de cât în a doua repriză şi am avut altă atitudine. Dar păcat pentru ocaziile ratate pentru că dacă câştiam astăzi luam o opţiune foarte serioasă pentru câştigarea campionatului”.
George Bârlădeanu – jucător SC Oţelul Galaţi: „A fost un meci greu, cum toată lumea ştie, am pierdut două puncte importante, care puteau să ne ţină acolo sus. Nu e un capăt de drum, mai avem alte patru etape grele şi vrem să scoatem maximum din ele”.
Alexandru Ciobanu – antrenor SC Oţelul Galaţi: „Eu cred că am reuşit totuşi să luăm un punct. Cu siguranţă puteam să obţinem şi trei, cu siguranţă puteam să şi pierdem pe final. Eu vreau să îmi felicit jucătorii pentru că au făcut un joc, sau o primă parte bună. E adevărat că a doua parte Miercurea Ciuc a avut un joc mai consistent decât al nostru, cel puţin pe faza de atac.

Celelalte două echipe gălăţene nu au reuşit să obţină vreun punct: Bucovina Rădăuţi - Avântul Valea Mărului 2-1, Aerostar Bacău - Sporting Lieşti 1-0 iar Metalosport a stat. În urma acestui rezultat, SC Oţelul a rămas pe locul al doilea, însă distanţa faţă de echipa de pe primul loc, Aerostar Bacău, a crescut la trei puncte. În etapa următoare, SC Oţelul joacă în deplasare cu ACS Olimpic Cetate Râşnov.


Articole înrudite