28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
SC Oţelul obţine victoria la Tg.Secuiesc şi salvează onoarea gălăţeană. Sporting şi CSU Dunărea de Jos au cedat acasă
SC Oţelul obţine victoria la Tg.Secuiesc şi salvează onoarea gălăţeană. Sporting şi CSU Dunărea de Jos au cedat acasă

Cea de-a 9-a etapă din Liga a 3-a s-a desfăşurat în weekend. Din nou cele trei echipe gălăţene au evoluat sâmbătă. Singura victorie gălăţeană din această rundă a fost adusă de SC Oţelul care s-a impus la Tg. Secuiesc. Jucătorii pregătiţi de Alexandru Ciobanu au trecut peste vinerea neagră când au fost depunctaţi cu patru puncte de FRF pentru restanţele salariale faţă de unii colegi din sezonul trecut şi amenda din partea FIFA culmea pentru două procese cu jucători care au evoluat la alt club, FC Oţelul, s-au concentrat la ceea ce se întâmplă pe teren şi au obţinut o victorie pe un teren unde nu a mai câştigat nimeni. Evoluţia scorului a fost interesantă: 0-1, 2-1, 3-2, 3-4 final. Pentru echipa gălăţeană au marcat: Matei (min.12, min.65, min.77) şi Stoian (min.32). Oţelul a început cu 11-le: Ursu - Pop, Puţanu, Ghiocel, Manău - Stoian, Crihană, Pleşa, Zărnescu - Matei, Cîrjan. Au mai intrat: Munteanu, Dima, Ţicămucă, Denis Cireş, încă un junior din pepiniera proprie promovat la echipa mare. Oţelul ocupă locul 4 cu 18 puncte şi va juca etapa viitoare în fieful liderului Aerostar Bacău.
Din păcate, celelalte două reprezentante ale Galaţiului nu au reuşit să obţină vreun punct chiar dacă au evoluat pe teren propriu. Nou promovata CSU Dunărea de Jos a fost învinsă de liderul Aerostar Bacău, scor final: 0-2. Antrenorul Aurică Drăgan a folosit 11-le de start: Enache - Iancu, Morogan, Moise, Bădilaş - Lovin, Chiriac, Vârlan, Manea - Mohorâţă, Grigoraş. Au mai intrat: Perju, Ţuiu, Izvoranu. Studenţii gălăţeni se poziţionează pe locul 13 cu şase puncte şi vor întâlni runda viitoare tot pe Portu Roşu pe Foresta Suceava.
La rândul ei, formaţia Sporting Lieşti a avut parte de un arbitraj penibil în confruntarea cu Ştiinţa Miroslava, cu Iancu eliminat din min.18, fază la care oaspeţii au şi deschis scorul în urma unui penalti. Scorul final a fost 1-3, după ce la pauză tabela a arătat 1-1, pentru lieşteni marcând Adamache. Antrenorul Doru Balmuş a început cu formula: Vădeanu - Iancu, Gîţă, Dima, Tudor - B.Dumitru, Nica, Stan, Adamache - Mihu, Bîrlădeanu. Au mai evoluat: Dănăilă, Constantinescu, Năstase, Hodorogea. Sporting ocupă locul 11 cu opt puncte.

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite