25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Sportul la bară, recunoscut oficial de Ministerul Sportului
Sportul la bară, recunoscut oficial de Ministerul Sportului

Ministerul Sportului a anunțat, luni, că au fost publicate în Monitorul Oficial ordinele de ministru prin care se recunoaște practicarea oficială în România a două noi discipline, pole sport (sportul la bară) și padelul.
"În Monitorul Oficial al României nr. 760 din data de 29 iulie 2022, au fost publicate ordinele de ministru prin care s-a recunoscut practicarea oficială în România a două noi ramuri sportive: Pole Sport - Sportul la Bară și Padelul. Sportul la Bară este un sport care combină gimnastica artistică și acrobația, executate pe o bară verticală, iar Padelul se joacă în echipe de câte două persoane, pe un teren asemănător celui de tenis, dar cu pereți de sticlă. Dacă Pole Sport - Sportul la Bară necesită agilitate, forță, echilibru, anduranță și flexibilitate, fiind accesibil preponderent sportivilor foarte bine antrenați, Padelul are o mai mare deschidere către sportul de masă și se bucură de popularitate în rândul familiilor sau al grupurilor de prieteni, datorită ușurinței cu care se practică", se arată în comunicatul Ministerului Sportului.
Pole Sport include elemente artistice, dar este bazat mai mult pe mișcări atletice și merit tehnic, fiind evaluat pe baza unui Cod de Punctaj original, în conformitate cu sporturi standard olimpice, precum săriturile în apă, patinajul pe gheață și gimnastica ritmică.
Padelul cuprinde un ansamblu de exerciții fizice complexe care angrenează atât partea inferioară cât și cea superioară a corpului, fiind un sport care combină tenisul cu squash-ul și care pune accent pe efort fizic, socializare și relaxare. (sursa Agerpres)


Articole înrudite