29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
"Nu pornim din postura de favoriţi", suna mesajul transmis de Dorinel Munteanu către jucătorii săi înaintea partidei de ieri după-amiază cu Gaz Metan Mediaş. Prima repriză a fost în perfectă concordanţă cu spusele tehnicianului gălăţean, "oţelarii" au prestat un joc un slab, departe de aspiraţiile unei campioane.
La doar 17 minute de la fluierul de start al arbitrului Augustus Constantin, iordanianul Bawab a profitat de erorile în lanţ ale fundaşilor gălăţeni, marcând lejer din 7 metri. 0-1 indica tabela de pe Arena "Oţelul", iar numerosul public prezent la meci - în ciuda faptului că s-a jucat într-o zi de joi - se afla într-o stare de totală dezorientare, de asemenea şi fotbaliştii Oţelului.
Dorinel Munteanu a început partea a doua a meciului cu o partitură bazat pe atac. Pena l-a înlocuit pe sârbul Punosevac, iar Ibeh a intrat în locul lui Neagu. Efectele au început să apară imediat, ofensivele gălăţene fiind mult mai consistente. Egalarea s-a produs în minutul 60, când Antal a transformat cu siguranţă un penalty obţinut de Pena.
"Oţelarii" au continuat raidurile la poarta Mediaşului, dar Eric ne-a taxat pe contraatac (min. 75), după o pasă primită de la Dan Roman. S-a continuat jocul agresiv de ambele părţi, oaspeţii nu făcut pasul înnapoi, totuşi Pena a izbutit egalarea în minutul 80, cu o lovitură puternică de cap, după o centrare venită de la Ibeh.

Penalty ratat, trei puncte pierdute

Sub o presiune uriaşă s-au jucat ultimele minute din meci. Ambele echipe au practicat un joc confuz, cu mingi pe sus, frica de a nu primi un gol pe final dăinuind în rândul celor două tabere. În final, Oţelul a ratat şansa de a obţine toate cele trei puncte şi de a reveni pe primul loc în clasamentul Ligii I. Augustus Constantin a acordat penalty la un fault al lui Bozeşan asupra lui Pena, în minutul 90+3. Din nefericire, argentinianul Viglianti a trimis în bara transversală, iar portarul Pleşca a respins în afara terenului.
2-2 rezultat final şi Oţelul încheie etapa a 29-a pe locul doi în clasament, cu 55 de puncte, unul mai puţin decât liderul Poli Timişoara. Luni, 2 mai, de la ora 20.00 (Antena 1), gălăţenii vor evolua în fieful celor de la CFR Cluj, în cadrul rundei a 30-a.

Oţelul Galaţi - Gaz Metan Mediaş 2-2 (0-1)
Marcatori: Antal 61'- penalty, Pena 79' / Bawab 17', Eric 75'
Cartonaşe galbene: Pena, Perendija / Vukadinovici, Bozesan, Bawab, Plesca, Miclea
Au evoluat formaţiile:
Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgeanu - Antal, Neagu (Ibeh 59'), Giurgiu, S.Ilie (Iorga 68') - Viglianti - Punosevac (Pena 46').
Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Zaharia, Fl.Lazăr (Roman 14'), Trtovaci, Buzean - Todea, Bozeşan, Eric, Pârvulescu, Vukadinovici - Bawab (Miclea 72').
Arbitru: Augustus Constantin; Asistenţi: Adrian Vidan, Florin Păunescu; Rezervă: Andrei Chivulete.


Articole înrudite