29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
United joacă la Deva derbiul cu Autobergamo
United joacă la Deva derbiul cu Autobergamo

Cea de-a 14-a etapă a Ligii 1 la futsal programează sâmbătă 26 ianuarie, în sala sporturilor din Deva, de la ora 18.00, duelul primelor două clasate, Autobergamo şi United Galaţi. Se anunţă un duel foarte interesant între probabil cele mai în formă echipe din campionat la acest moment aşa cum de altfel s-a întâmplat mereu în ultimii ani. Devenii vor încerca să profite de avantajul terenului propriu şi să-şi ia revanşa după ce gălăţenii s-au impus în tur pe malul Dunării cu 5-3. Vicecampioana României a plecat de joi spre Deva iar vineri a efectuat şi un antrenament şi nu are probleme de lot. Spre bucuria lui Florin Ignat, va debuta la United căpitanul României, Mimi Stoica, care marţi şi-a încheiat socotelile cu Informatica Timişoara, fiind declarat jucător liber şi a semnat cu gruparea tigrilor.

"În opinia mea este un meci în care orice este posibil. Autobergamo s-a întărit faţă de prima parte a campionatului, are jucători valoroşi, joacă pe teren propriu, cunosc publicul din Deva care la fel ca şi suporterii noştri pune mare presiune pe echipele adverse. Suntem însă pregătiţi din toate punctele de vedere, îl vom putea folosi pe Mimi Stoica, avem şi noi atuurile noastre cu care sper să-i surprindem şi să obţinem un rezultat pozitiv pe care ni-l dorim cu toţii", ne-a declarat antrenorul- jucător Florin Ignat.

După 13 etape, podiumul campionatului se prezintă astfel: 1. United Galaţi 31 puncte, 2. Autobergamo Deva 30 p, 3. Imperial Wet Miercurea Ciuc 28 p. Reamintim faptul că echipa gălăţeană suportă o penalizare de trei puncte. La rândul său, noul preşedinte de la United, Cristian Ştefu a precizat: "Am urmărit câteva antrenamente din această săptămână şi băieţii mi se par foarte motivaţi. Chiar dacă la prima vedere pornim cu un avantaj psihic şi moral după ce Aubergamo a pornit în acest an cu un semieşec la Odorhei, sunt convins că nu va fi un meci uşor de câştigat. Din contră, faptul că jucăm în deplasare, nu ne avantajează, ştim cu toţii că publicul la Deva este foarte pătimaş. Mă bucur că va juca Mimi Stoica şi sper ca experienţa lui alături de cea a lui Ignat împreună cu toţi băieţii să ne poarte spre o victorie care să ne consolideze prima poziţie înainte de play-off".


Articole înrudite