5 cadre medicale de la Spitalul Militar Galaţi confirmate cu COVID-19 Recomandat

Vineri, 27 Martie 2020 12:48
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, astăzi, vineri, 27 martie 2020, la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Aristide Serfioti" Galaţi au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 cinci persoane din rândul personalului medical, în urma testării unui număr de nouă persoane cu suspiciune de infecţie.

În urma acestei situaţii, s-a dispus efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi. S-a dispus, totodată, şi executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, iar pe timpul executării acestei proceduri spitalul nu va mai primi pacienţi.

În prezent, în spitalul militar din Galaţi se află internat un singur pacient în compartimentul urologie, care momentan nu poate fi externat. Încă de la internare s-au luat toate măsurile de izolare a pacientului şi de limitare a infecţiei, fiind internat într-o rezervă cu grup sanitar propriu şi acces controlat pentru personalul medico-sanitar.

Totodată, în urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu“ Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 19 angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv.

În acest moment, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi pentru depistarea contacţilor apropiaţi pentru cei nou confirmaţi şi spitalul este în strânsă cooperare cu DSP Vrancea pentru efectuarea cu eficienţă a anchetei epidemiologice.

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu