17 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A băut până a intrat în comă, deşi nu a împlinit nici 10 ani
A băut până a intrat în comă, deşi nu a împlinit nici 10 ani

Un băiat de 9 ani şi 7 luni din comunitatea rromă din Iveşti a ajuns la Spitalul de Copii în comă alcoolică. Era de fapt atât de beat că a fost găsit inconştient. Se pare că băiatul era în grija unei rude şi ar fi băut tărie. Echipajul ambulanţei chemat iniţial la faşa locului a găsit copilul inconştient. Abia când au simţit un putermic miros de alcool şi-au dat seama că micuţul din faţa lor băuse până căzuse lat, la propriu.
„Băieţelul a fost găsit de rude inconştient. Copilul era iniţial în comă profundă, apoi a început să verse şi avea o halenă alcoolică intensă. Sa pus diagnostiocul de comă etanolică. A fost perfuzat iar pe traseul spre Galaţi a fost preluat de un echipaj SMURD şi adus la Spitalul de Copii Galaţi. Se pare că acest băiat nu a băut singur. A mai fost acolo un alt copil, de 15 ani, preluat de un alt echipaj şi transportat la Spitalul din Tecuci. Şi acesta băuse”, a spus dr. Mihai Polinschi, director SAJ Galaţi.
La spital s-a aflat şi alcoolemia. „Pacientul s-a prezentat în spitalul nostru într-o comă alcoolică superficială. S-a suspicionat şi un traumatism cranian. A fost investigat. Acum este în stare bună. Valoarea alcoolemiei recoltate era de 2 grame la mie”, a precizat dr. Eva Maria Cojocaru, medic Spitalul de Copii Galaţi.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi a început ancheta.
„Un minor de 9 ani şi 7 luni din comunitatea rromă de la Iveşti a fost adus la Spitalul de pediatrie în comă alcoolică. Vorbim clar de un copil neglijat. Am demarat deja o anchetă şi vom vedea la sfârşitul acesteia dacă acest copil va mai putea rămâne în familie sau va trebui luat în unul dintre centrele noastre”, a precizat dr. Ciprian Groza, Protecţia Copilului Galaţi. În plus, băiatul nu avea nici acte.
DGASPC Galaţi a anunţat că a luat de la familie, în plasament de urgenţă, şi cei doi copii, de 12 şi 16 ani, din Cuca, care ajunseseră la spital, în urmă cu trei săptămâni, beţi şi bătuţi.


Articole înrudite