A doua etapă de vaccinare anti-COVID a început cu stângul în judeţul Galaţi Recomandat

Luni, 18 Ianuarie 2021 16:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a doua de vaccinare împotriva noului coronavirus a început cu probleme în judeţul Galaţi. Doar 5 din cele 22 de centre de vaccinare din judeţ funcţionează şi nici acestea la capacitatea maximă. Nu este destul vaccin. În plus, oamenii încă nu ştiu cum să se programeze şi cei deja programaţi spun că în general s-au descurcat singuri sau prin rude, nu prin medicul de familie. Au existat probleme de conexiune şi cu platforma şi interne, astfel că au apărut întârzieri şi nu s-au putut elibera certificatele de vaccinare decât scrise de mână până când conexiunea s-a reluat.

La Sala Sporturilor, unde s-ar putea vaccina 12 persoane odată deoarece există sală de aşteptare şi numărul cabinelor de vaccinare calibrate ca să fie acest lucru posibil, se vaccina doar la o singură cabină. Şi erau programaţi 5 oameni pe oră. După întârzierea de dimineaţă cauzată de platforma naţională de vaccinare, au apărut probleme şi cu eliberarea certificatelor care atestă vaccinarea. S-au dat scrise de mână temporar. „A demarat puţin mai greu, ca orice început, dar acum suntem în program. Deocamdată nu suntem conectaţi la platformă să le putem elibera acea dovadă electronică, sperăm să se rezolve, să le dăm acea dovadă electronică la fiecare, până atunci le dăm o dovadă de mână scrisă de noi“, a precizat dr. Iuliana Grigoraş, medic din echipa de vaccinare de la Sala Sporturilor.

Cei care au reuşit să se programeze spun că fie i-au ajutat la programare rudele mai tinere, fie soţii, fie un medic, deşi mai rar. „În judeţul Galaţi au fost nominalizate 22 de centre de vaccinare, numai că Centrul Naţional de Coordonare a activităţii de vaccinare împotriva noului coronavirus a hotărât ca, la nivelul judeţului Galaţi, să funcţioneze doar cinci centre, patru în Galaţi şi unul la Tecuci datorită faptului că în ţară au intrat puţine doze de vaccin. Pentru cei din mediul rural care vor să se vaccineze, programările se fac la centrele din Galaţi şi din oraşul Tecuci, conform arealului“, a explicat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi. Nu se ştie când şi mai ales cum se vor rezolva aceste probleme, dar deocamdată s-a început cu stângul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu