A fost lansat oficial proiectul pentru extinderea şi modernizarea Drumului de Centură Recomandat

Marți, 09 Aprilie 2019 16:26
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a lansat, oficial, marţi, 09 aprilie 2019, proiectul "Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi", proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. La evenimentul de lansare au participat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, Luminiţa Mihailov, dar şi edilul oraşului, Ionuţ Pucheanu.

"Am făcut încă un pas în faţă în cadrul proiectului Drumului de Centură. A fost lansat oficial proiectul de extindere si modernizare a variantei ocolitoare a muncipiului Galaţi, un proiect cu bani europeni de aproximativ 30 de milioane de euro. Vom extinde la patru benzi Drumul de Centură şi vom construi un pod hobanat pentru decongestionarea traficului. Este un proiect vital pentru dezvoltarea Galaţiului, care va îmbunătăţi condiţiile de trafic, va creşte siguranţa circulaţiei şi viteza de deplasare, iar pe durata de implementare va duce la crearea de locuri de muncă", spune Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

”Acesta este un proiect extrem de important pentru traficul din municipiul Galaţi, dar şi pentru cel din judeţ. Acest proiect, de peste 30 de milioane de euro, este rezultatul unei strânse colaborări. Este pentru prima dată când Primăria Galaţi şi Consiliul Judeţean îşi dau mâna pentru un proiect de o asemenea anvergură. Trebuie să atrag atenţia că acest proiect are cheltuieli neelegibile zero deoarece Primăria municipiului Galaţi a preluat cheltuielile neeligibile care se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, fiind vorba despre lucrări suplimentare privind reţelele de utilităţi, iluminat, amenajarea unei părţi din reţeaua de piste pentru biciclişti, etc.”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Reamintim că surpriza acestui proiect este construirea podului hobanat (suspendat), care, potrivit preşedintelui CJ Galaţi, reuşeşte să rezolve mai multe probleme. "Una dintre cele mai importante probleme este că nu mai intră traficul greu în oraş, astfel că va fi direct, se reduce distanţa centurii ocolitoare cu 2,4 kilometri - iarăşi, un avantaj foarte mare pentru cei care vor circula pe centură. În afară de faptul că ea va fi la patru benzi şi traficul fluidizat, va fi şi o distanţă mai mică pe care o vor parcurge”, declara Costel Fotea, la prezentarea proiectului.

Modernizarea şi extinderea centurii va avea următoarea rută: intrarea în Galaţi dinspre Tecuci, cu ieşire în b-dul Coşbuc, apoi va continua pe străzile Al. Măcelaru şi Traian, sensul giratoriu, continunând pe str. Macului, str. Tunelului cu ieşire în DN 2B spre Giurguleşti.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu