02 IUNIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A fost lansat proiectul prin care va fi renovat Palatul Administrativ al judeţului Galaţi
A fost lansat proiectul prin care va fi renovat Palatul Administrativ al judeţului Galaţi

Astăzi, la Prefectura Galaţi s-a defăşurat conferinţa de lansare a proiectului "Creşterea eficienţei energetice a Palatului administrativ al judeţului Galaţi - Corp A" prin care emblematicul edificiu din centrul Galaţiului va beneficia de lucrări de eficientizare energetică în valoare de aproape 11 milioane lei.
Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi vizează renovarea energetică moderată a Palatului administrativ al judeţului Galaţi – Corp A, situat în Strada Domnească nr.56 şi crearea unei infrastructuri adecvate termic şi energetic necesară desfăşurării activităţilor în condiţii optime.
Intervenţiile de creştere a eficienţei energetice vor conduce la scăderea consumului anual de energie finală în clădire, scăderea consumului anual specific de energie primară, scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră, precum şi la reducerea costurilor cu utilităţile. În prezent, facturile la căldură şi energie electrică se ridică la 45-50.000 lei.
Conform raportului de audit energetic, clădirea este încadrată într-o clasă energetică inferioară (clasa B), iar după implementarea proiectului nivelul de performanţă energetică va fi asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanţă energetică (clasa A).
Valoarea totală a proiectului este de 10.908.088,85 de lei cu TVA, iar durata de implementare este de 36 de luni, respectiv între 14 februarie 2023 – 13 februarie 2026 şi se derulează în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne.
„Beneficiem de suportul Ministerului Afacerilor Interne în două direcţii cea a fondurilor europene nerambursabile şi cea logistică şi asta ne dă siguranţa că lucrările pe care le efectuăm sunt de calitate şi sunt validate de experţii din domeniu. Mulţumesc întregii echipe de proiect care a muncit la acest proiect”, a declarat subprefectul Ciprian Manea.
Palatul Administrativ Galaţi a fost construit în perioada 1904-1905, după planurile marelui arhitect Ion Mincu, fondatorul şcolii naţionale a arhitecturii româneşti. Inaugurarea a avut loc la 27 aprilie 1906, aceasta fiind prima lucrare a lui Ion Mincu pentru un edificiu public reprezentativ. În prezent, edificiul găzduieşte Instituţia Prefectului judeţului Galaţi.

Articole similare: Palatul Administrativ (Prefectura Galaţi) va intra în renovare cu bani din PNRR

Articole înrudite