13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Accident foarte grav pe DN 25, între localităţile Şendreni şi Braniştea. Trei autovehicule au fost implicate într-o ciocnire violentă în urma căreia doi tineri şi-au pierdut viaţa iar alte patru persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. O depăşire neregulamentară pe linia continuă şi lipsa de vizibilitate indusă de volanul pe dreapta sunt cauzele principale ale accidentului. Doi tineri au murit nevinovaţi după ce maşina lor a fost lovită în plin şi aruncată în aer de un alt autoturism, cu volanul pe dreapta, condus de un şofer începător. Din cele trei maşini implicate în accident două erau Ford-uri, unul cu număr de Galaţi, altul de Anglia, iar al treilea un Logan. Ford-ul Mondeo cu numere de Marea Britanie şi volan pe dreapta, cu patru persoane la bord, venea dinspre Tecuci spre Galaţi. Ştefan Ştefan, şoferul de pe Logan, martor ocular, povesteşte că şoferul de pe Fordul Mondeo a intrat în depăşire în apropierea unei curbe fără a avea suficientă vizibilitate. Manevra imprudentă l-a trimis frontal într-un Ford Focus în interiorul căruia se aflau două persoane. Maşina cu număr de Anglia şi-a continuat drumul după ce aruncase maşina cu numere de Galaţi de pe carosabil şi a lovit mai departe un Logan ce circula, de asemenea, regulamentar. Fordul Focus cu numere de Galaţi s-a răsucit în aer şi a aterizat în afara şoselei.
Cozi de câţiva kilometri s-au format pe un fir din pricina accidentului.
În urma impactului, cei doi bărbaţi aflaţi în Fordul Focus au murit pe loc. Cei patru ocupanţi ai maşinii cu numere de Anglia au ajuns la spital, iar şoferul acesteia, grav rănit, în sala de operaţie. „S-a încercat resuscitarea lor, dar din păcate eforturile au fost inutile. Patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, au ajuns la spital, iar unul dintre ei a fost dus în sala de operaţie deoarece splina i s-a rupt”, a precizat dr. Lidia Sandru, din cadrul UPU - Spitalul de Urgenţă Galaţi. Din primele date, poliţiştii de la Circulaţie cred că şoferul Ford-ului Mondeo e de vină, deoarece a depăşit în zonă interzisă. „Faptul că avea volanul pe dreaptă nu a fost decât un factor agravant”, a precizat cms Bogdan Carp, de la Poliţia Rutieră Galaţi.
Autorul accidentului cu 2 morţi nu are permis de conducere românesc
Poliţiştii gălăţeni de la Rutieră au stabilit că şoferul Cornel Z., de 30 de ani, aflat la volanul Ford-ului cu număr de Anglia ce a provocat accidentul de circulaţie, nu avea permis de conducere. „Din primele cercetări a reieşit că şoferul maşinii cu număr de Anglia nu deţine permis de conducere emis de autorităţile din România. În măsura în care acesta îşi va reveni, vom face verificări să vedem dacă are permis de conducere emis în Anglia sau nu are deloc”, a precizat Iulian Matei, de la Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere Galaţi.


Articole înrudite