18 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ambulanţe SMURD blocate de maşini parcate aiurea
Ambulanţe SMURD blocate de maşini parcate aiurea

„Nu bloca garajul” scrie clar pe uşile garajului SMURD din sediul Unităţii de Primiri Urgenţă a Spitalului de Urgenţă Galaţi. În general anunţul trebuie luat în seamă chiar dacă nu este pus pe garajul unei unităţi care este cunoscută că trebuie să intervină de urgenţă. Numai că nu toţi gălăţenii au înţeles asta. De două ori, ieri şi astăzi, ambulanţele SMURD şi maşina medicului SMURD, care plecau la cazuri din sediul aflat la Spitalul de Urgenţă au fost blocate de maşini parcate aiurea.
Unitatea de Primiri Urgenţă unde se află garajul SMURD, la Spitalul Judeţean, este în reabilitare, dar garajele sunt funcţionale. Se pare că unii gălăţeni uită asta şi parchează maşinile în perimetrul dintre garaj şi policlinică, fără a lua în calcul că blochează echipaje.
„S-a întâmplat şi ieri, când trebuia să ajungem rapid la un caz medical. S-a întâmplat şi astăzi dimineaţă (n.r. ieri). Trebuie să căutăm şoferii şi să ducem muncă de lămurire. Asta ne face să pierdem timp iar cei care ne aşteaptă pe noi nu au timp. Am sesizat şi Poliţia Locală. Au adus şi ei echipaje, dar încă se întâmplă. Sperăm ca gălăţenii care vor să parcheze în zonă să înţeleagă că a bloca ambulanţele SMURD este sinonim cu a priva de asistenţă medicală un om sau mai mulţi, în funcţie de cazurile la care trenbuie să intervenim”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi. Ca să îşi asigure cât de cât perimetrul parcării, s-a improvizat o barieră, dar există riscul ca şi ieşirea din parcarea improvizată să fie blocată de maşini, aşa cu de altfel s-a şi întâmplat câteva ore mai târziu.


Articole înrudite