Amenzi enorme primite de Primăria Cosmeşti din cauza gunoiului depozitat aiurea Recomandat

Marți, 08 Martie 2022 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi au realizat o serie de controale la Cosmeşti în urma sesizărilor înregistrate în perioada decembrie 2021 - februarie 2022, cu privire la depozitările necontrolate de diferite categorii de deşeuri (municipale amestecate, plastic, resturi vegetale, din construcţii şi demolări etc.) într-un spaţiu neautorizat de pe teritoriul comunei, precum şi a incedierii acestora.
În urma verificărilor făcute s-a constatat că terenul pe care au fost identificate depozitările necontrolate de deşeuri şi incendierea acestora aparţine primăriei comunei Cosmeşti, iar autorul/autorii incedierilor nu au fost identificaţi.
Ca urmare a neconformităţilor constatate cu privire la aspectele menţionate în urma controalelor efectuate, comisarii Gărzii de Mediu Galaţi au stabilit măsuri de conformare privind colectarea selectivă în spaţiul neautorizat, pe tipuri şi categorii, şi predarea acestora către operatori economici autorizaţi în vederea valorificării/eliminării, cu transmiterea documentelor de transport a acestora, monitorizarea zonelor menţionate în vederea stopării depozitării/incendierii deşeurilor şi montarea de plăcuţe avertizoare, interzicerea depozitării şi incendierii deşeurilor de orice tip pe teritoriul administrativ al comunei.
„Având în vedere faptele constatate, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale prevăzută de OUG nr. 92/2021 pentru nerespectarea art. 20, alin. 5 privind interzicerea incendierii deşeurilor, amendă în cuantum de 50.000 lei şi avertisment, pentru nerespectarea art. 20, alin. 4 privind interzicerea eliminării deşeurilor în spaţii neautorizate. În controlul realizat ulterior, având în vedere neconformităţile constatate s-au aplicat sancţiuni contravenţionale prevăzută de OUG nr. 195/2005 pentru încalcarea prevederilor art. 90, lit. f, amendă în cuantum de 25.000 lei şi avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 92/2021, art. 17, pct. 5, lit. n” se arată într-o informare a Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu