31 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Potrivit directorului filialei locale a ANRSC, Viorel Trif, care este şi consilier local al PDL, controlul făcut recent de ANRSC Bucureşti la societatea Apaterm a venit ca urmare a unor semnale venite de la Galaţi şi care vizau anumite deficienţe în activitatea societăţii.
„Am transmis la ANRSC Bucureşti deficienţele care vizau activitatea acestei societăţi iar cei de la Bucureşti au venit să facă un control, în urma căruia s-au constatat o serie de deficienţe. La sfârşitul controlului a fost încheiat un proces verbal de constatare care cuprindea o serie de obiecţiuni care au fost aduse de conducerea Apaterm. Printre deficienţele constatate în timpul controlului a fost faptul că societatea prestează un serviciu fără licenţă, vechea licenţă expirând în cursul lunii decembrie a anului trecut. De asemenea, s-a mai constatat că societatea prestează o activitate în baza unui contract de concesiune a reţelei de distribuţie a agentului termic care a fost prelungit de două ori, când legea permitea prelungirea sa printr-un act adiţional o singură dată. Controlul a mai scos la iveală că nu se respectă în totalitate drepturile utilizatorilor gălăţeni, în sensul că nu se respectă întotdeauna perioada legală de facturare a serviciilor, percepându-se penalităţi mai repede decât prevede legea, adică cu câteva zile înainte de termenul legal. De asemenea, s-a mai constatat că, deşi temperatura de furnizare a agentului termic ar trebui să fie de minim 65 de grade, temperatura minimă de furnizare este de 40 de grade”, ne-a mai declarat Viorel Trif. Acesta susţine că societatea nu a fost sancţionată deoarece acest lucru ar fi presupus plata unei sume consistente în condiţiile în care Apaterm şi aşa se confruntă cu dificultăţi economico-financiare, dar că s-au dat termene pentru remedierea deficienţelor constatate.

Apaterm se apără şi contraatacă

Directorul general al Apaterm, George Cubasa, susţine că echipa de control l-a întrebat pe el de ce hotărârea de Consiliu Local nu coincide cu prevederile ANRSC, şi aici este vorba de parametrii de furnizare a agentului termic.
„Apaterm respectă prevederile hotărârii de Consiliu Local. În fiecare lună Apaterm plăteşte 0,1% din veniturile societăţii către ANRSC, fără ca legea să specifice modul în care sunt cheltuiţi banii respectivi. Anul trecut am dat la ANRSC suma de un miliard de lei vechi iar anul acesta am dat jumătate de miliard de lei vechi. Cred că nu le voi mai da decât 0,1% din venitul realizat”, ne-a declarat directorul Apaterm, George Cubasa. Declaraţii concise. Mult prea concise, semn că acest control „a durut”.

Articole înrudite