16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Apel către gălăţeni: Este nevoie de donatori de sânge!
Apel către gălăţeni: Este nevoie de donatori de sânge!

Centrul Regional de Transfuzii Galaţi are nevoie de donatori de sânge, deoarece la acest început de an numărul este mic faţă de cererile de sânge şi produse din sânge pe care le primeşte centrul.
„În luna ianuarie este o problemă cu scăderea numărului de donatori care se prezintă, iar dintre cei care se prezintă mulţi au diverse probleme, nu întrunesc condiţiile de donare, deci nu pot dona. De exemplu, au hemoglobina scăzută, adică anemie, leucocitoză, adică infecţii, o alimentaţie neadecvată, de aici vin şi nişte teste hepatice modificate, şi nu pot dona. Ne străduim din greu, chemăm oameni de acasă, chiar vreau să le mulţumesc celor care răspund apelurilor noastre, de asemenea, facem şi colecte mobile în judeţ. Aşteptăm donatori, facem apel ca oamenii să vină să doneze, deoarece este mare nevoie de sânge şi produse din sânge”, a declarat Camelia Stoichiţescu.
Cei care donează primesc un card în valoare de 67 de lei, cu care se pot achiziţiona alimente, reducere în transportul în comun local şi o zi liberă de la locul de muncă.


Articole înrudite