Apelul autorităţilor: Nu mai aruncaţi deşeurile vegetale la containerul de lângă bloc! Recomandat

Vineri, 15 Martie 2019 14:12
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi îi informează pe cetăţenii care au deşeuri vegetale că Staţia de sortare şi compostare Barboşi primeşte aceste deşeuri gratuit. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, tot mai mulţi cetăţeni depozitează deşeuri vegetale în locurile special amenajate doar pentru deşeurile menajere.

"Având în vedere că, în ultima perioadă, la punctele gospodăreşti (destinate doar deşeurilor menajere) din municipiul Galaţi au fost depozitate deşeuri vegetale, Serviciul Public Ecosal Galaţi informează toate persoanele fizice şi juridice că primeşte la Staţia de sortare şi compostare Barboşi aceste deşeuri, fără costuri, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 - 15:00. Persoanele fizice care nu au posibilitatea să transporte deşeurile vegetale la Staţia de sortare, inclusiv Asociaţiile de proprietari/locatari, beneficiază de sprijinul Serviciului Public Ecosal. Acestea pot apela la numerele de telefon 0236/312282 şi 0372/74188, de luni până vineri, în intervalul orar 06:00 - 20:00, sâmbătă şi duminică între orele 06:00 - 14:00 sau la adresele de mail: dispecerat@ecosalgl.ro, office@ecosalgl.ro, pentru a solicita transportul deşeurilor vegetale adunate din grădinile blocurilor sau de pe orice suprafaţă de pe domeniul public.
Gălăţenii sunt rugaţi să adune în grămezi deşeurile vegetale, într-un loc uşor accesibil pentru a permite accesul utilajelor de încărcare şi transport, apoi să contacteze Serviciul Public Ecosal. Persoanele juridice care au nevoie de încărcarea, colectarea şi transportul deşeurilor vegetale sunt rugate să contacteze Serviciul Public Ecosal la numerele de telefon 0236/411197 şi 0236/322727 - int. 215, de luni până vineri, în intervalul 07:30 - 15:30 sau la adresa de mail: office@ecosalgl.ro. În cazul persoanelor juridice acest serviciu este contra cost", se arată într-un comunicat al municipalităţii.

Aceste deşeuri vegetale care ajung la Staţia de sortare şi compostare Barboşi sunt prelucrate şi transformate în compost.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu