Asociaţie rebranşată: rău-platnicii au acceptat debranşarea individuală

 
Miercuri, 29 Ianuarie 2014 16:55
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri după-amiază, o echipă a Apaterm a finalizat lucrările de rebranşare la sistemul de termoficare a blocului E al Asociaţiei de proprietari 843 din cartierul Micro 14. 60 din cele 83 de apartamente ale blocului E primesc agent termic, ca urmare a faptului că Asociaţia de proprietari a achitat suma de 10.700 lei în condiţiile în care factura lunii decembrie 2013 a fost de 6.000 de lei. Suma achitată reprezintă 8,5% din restanţa Asociaţiei 843 faţă de Apaterm, cea mai veche factură neachitată fiind, pînă ieri, din ianuarie 2004.
De asemenea, în cursul serii de marţi spre miercuri, o echipă a Apaterm a însoţit conducerea Asociaţiei 843 şi, cu acceptul proprietarilor datornici, a debranşat şi sigilat reţelele interioare din 19 apartamente (diferenţa pînă la 83 e dată de apartamentele nelocuite), proprietarii acestora însumând 85,62% din datoria pe care Asociaţia 843 o are de încasat de la proprietarii din blocul E.
Apaterm precizează că măsura de reluare a furnizării agentului termic în blocul E a fost posibilă exclusiv datorită plăţilor făcute de Asociaţia de proprietari şi a faptului că preşedintele Asociaţiei, administratorul şi membrii comitetului executiv al asociaţiei i-au determinat pe datornici să accepte blindarea şi sigilarea caloriferelor. În plus, fiecare proprietar bun platnic încheie cu Apaterm convenţii individuale de plată.
„Această măsură va fi aplicată în orice asociaţie care în acest moment este restricţionată de la furnizarea agentului termic din cauza mărimii datoriilor, a vechimii facturilor neachitate şi a faptului că de la 1 decembrie 2013 până în prezent nu au achitat nimic sau au achitat sume foarte mici în raport cu factura lunii precedente”, informează Departamentul Comunicare al Apaterm.
Suma achitată de Asociaţia 843 reprezintă 15,5% din totalul plătit de celelalte 38 de asociaţii vizate de restricţia furnizării de agent termic, în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu