15 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au început lucrările de modernizare a Aleii de la P-uri
Au început lucrările de modernizare a Aleii de la P-uri

Primăria municipiului Galaţi informează că s-a făcut predarea amplasamentului pentru modernizarea aleii de la P-uri, zona cuprinsă între strada Navelor şi parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galaţi.

„Continuăm modernizarea centrului oraşului, un proiect pe care mi l-am asumat şi care a cuprins până acum zonele Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească (zona centrală), Parcul Mihai Eminescu şi Pasajul Dunărea. Mai mult, în prezent se lucrează şi pentru modernizarea zonei cuprinsă între Potcoava de Aur şi Trei Star. Totul pentru ca gălăţenii să se bucure de spaţii moderne, deschise şi primitoare în centrul oraşului”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

În cadrul proiectului privind aleea de la P-uri se doreşte reamenajarea completă a acestei zonei, a spaţiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă şi amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum şi un sistem de iluminat decorativ şi arhitectural.

Lucrările sunt derulate de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, şi ATU Consulting SRL în cadrul unui contract în valoare de 13 milioane de lei cu TVA şi trebuie să se încheie până la sfârşitul lunii aprilie a anului viitor, precizează municipalitatea.


Articole înrudite