29 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au început lucrările de modernizare a drumului judeţean din interiorul oraşului Bereşti
Au început lucrările de modernizare a drumului judeţean din interiorul oraşului Bereşti

Este vorba de un tronson de pe DJ242A. Pe durata lucrărilor, traficul rutier în zonă este reconfigurat, conducătorii auto având la dispoziţie rută alternativă în interiorul oraşului Bereşti, pe strada Valea Chinejii. Pe DJ242A, Consiliul Judeţean implementează o amplă investiţie de modernizare a infrastructurii rutiere, pe o lungime de aproximativ 18 kilometri, pe traseul Rădeşti - Cruceanu - Bereşti - Bereşti-Meria - Găneşti.

„Este o axă rutieră extrem de importantă pentru toţi locuitorii din oraşul Bereşti şi nu numai, fiind singura conexiune din nordul judeţului dintre DN24D şi DN26. Acest tronson de drum, cel din interiorul oraşului Bereşti, este ultimul care va fi modernizat în cadrul acestei ample investiţii de pe DJ242A. Pe acest tronson de drum, mai întâi au fost realizate lucrări de apă şi canalizare. Porţiunea de drum va fi modernizată complet, de la consolidarea fundaţiei la sisteme de colectare a apelor pluviale şi amenajarea trotuarelor”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Investiţia de modernizare a 18 kilometri de pe DJ242A are o valoare de 44.216.521 de lei şi a presupus consolidarea fundaţiei drumului, lărgirea părţii carosabile pe anumite porţiuni, amenajarea de trotuare şi reabilitarea podurilor şi podeţelor. În acest moment, investiţia este finalizată în proporţie de 85%, potrivit Consiliului Judeţean Galaţi.


Articole înrudite