Au început lucrările la staţia de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir Recomandat

Vineri, 27 Iulie 2018 13:19
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la staţia de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir. Potrivit unui comunicat al municipalităţii, amplasamentul a fost predat urmând ca în zilele următoare constructorul să efectueze organizarea de şantier şi să demareze lucrările.
Astfel, în cartierul Dimitrie Cantemir vor fi construite o staţie de epurare a apelor uzate şi o staţie de pompare, care vor putea deservi peste 1.500 de persoane. Staţia de epurare a apelor uzate va fi construită la o distanţă de aproximativ 380 de metri faţă de gospodăria de apă existentă. Lucrările vor fi executate de S.C. Edas Exim S.R.L. din Bucureşti, care a câştigat licitaţia organizată de municipalitate, în baza unui contract care prevede atât lucrările de proiectare, cât şi pe cele de execuţie, în valoare de 2.316.495 de lei cu T.V.A., contract semnat pe 22 noiembrie 2017. Execuţia lucrărilor este estimată să dureze 12 luni.
Proiectul ”Staţie Epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir” este finanţat cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Primăria municipiului Galaţi a obţinut pentru acest proiect suma de 2.960.131 de lei cu T.V.A. Aşa cum Monitorul de Galaţi a mai relatat AICI, prima oară când s-a dorit realizarea acestui obiectiv a fost în anul 2005, când primarul de atunci, Dumitru Nicolae, a încheiat un contract cu SC Unicom pentru realizarea staţiei de epurare. Plăţile, care s-au rificat la 2,3 milioane de lei au fost efectuate către firma contractoare, dar staţia nu a fost construită niciodată. De altfel, în anul 2012, fostul primar, Marius Stan, a înaintat o plângere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi privind recepţia şi plata unor lucrări a căror materializare în teren nu există. În acest dosar, s-a dat o decizie de declinare a competenţei către DNA. În anul 2016, DNA - Serviciul Teritorial Galaţi efectua cercetări, fiind începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvărşirii infracţiunii de abuz în serviciu. În 2015, Primăria municipiului Galaţi a încercat din nou realizarea acestui obiectiv atât de necesar cartierului, însă nu s-a găsit niciun ofertant. În mandatul actualului primar, Ionuţ Pucheanu, au început din nou demersurile pentru construirea staţiei de epurare. În februarie 2017, consilierii locali au aprobat documentaţia de avizare şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Staţie epurare ape uzate cartier Dimitrie Cantemir”.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu