21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Bătaie între frați mascată în accident la Cavadineşti. Doi bărbaţi arestați preventiv
Bătaie între frați mascată în accident la Cavadineşti. Doi bărbaţi arestați preventiv

La data de 17 iunie 2023, la ora 07.43, Poliţia Oraşului Bereşti a fost sesizată prin apel S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, de 52 de ani, cu privire la faptul că fratele său, de 50 de ani, s-ar fi răsturnat cu atelajul hipo, în zona localităţii Cavadineşti, din judeţul Galaţi, fiind rănit grav.
La faţa locului, au ajuns mai multe echipaje de poliţie, precum şi un echipaj medical de la ambulanţă care a acordat primul ajutor bărbatului de 50 de ani şi a solicitat intervenţia elicopterului S.M.U.R.D. pentru transportarea în regim de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Apostol Andrei Galaţi a victimei, întrucât prezenta multiple plăgi la nivelul capului, a feţei, a toracelui şi a membrelor.
În zona respectivă se afla şi cel care a apelat la S.N.U.A.U. 112, precum şi un alt frate al acestuia, un bărbat de 38 de ani, ambii cu domiciliul în Cavadineşti.
Bărbatul de 52 de ani a declarat că, în dimineaţa de 17 iunie, în jurul orei 07.30, când se întorcea de la o stână, pe drumul către locuinţa sa, l-a găsit pe fratele de 50 de ani după ce se răsturnase cu căruţa şi, întrucât era rănit, a apelat serviciul 112.
Echipa formată din poliţişti de la Poliţia Oraşului Bereşti, de la posturile de Poliţie Rurală Bălăbăneşti şi Bereşti Meria, de la Serviciul de Investigaţii Criminale Galaţi, cu sprijinul unui specialist criminalist din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Bujor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, au efectuat cercetarea la faţa locului, iar concluziile preliminare au fost că bărbaţii de 52, respectiv 38 de ani, l-au agresat fizic pe fratele lor de 50 de ani.
A fost întocmit, iniţial, un dosar penal pentru infracţiunea de lovirea sau alte violenţe, însă, ulterior, a fost schimbată încadrarea juridică a faptei în cea de violenţă în familie, întrucât după activităţile investigative şi de cercetare efectuate s-a stabilit că, la data de 16 iunie 2023, în jurul orei 19.30, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de alcool, în timp ce toţi cei trei bărbaţi se aflau la locuinţa celui de 52 de ani, cel de 50 de ani ar fi fost lovit de către fraţii săi cu obiecte contondente în zona capului, a toracelui, a abdomenului şi a membrelor.
După agresiunea fizică, cei doi bărbaţi de 52 şi 38 de ani l-ar fi urcat pe fratele lor în căruţa acestuia, după care ar fi condus calul, iar, după aproximativ 150 de metri, căruţa s-ar fi răsturnat.
După probatoriul administrat în cauză, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a celor doi bărbaţi.
La data de 18 iunie 2023, aceştia au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, iar, ulterior, la Judecătoria Târgu Bujor a fost aprobată şi dispusă măsura arestării preventive a persoanelor bănuite de comiterea acestei fapte.


Articole înrudite