Bebeluş cu mâna ruptă în maternitate

Marți, 25 Februarie 2014 17:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzaţii de malpraxis asupra cadrelor medicale ale Maternităţii Buna Vestire. Iuliana Enache şi Cosmin Neculcea, doi gălăţeni care au devenit părinţi acum o săptămână, aduc acuze cadrelor medicale de la Maternitatea Buna Vestire din Galaţi susţinând că doctorii i-au rupt mâna bebeluşului pe care tânăra l-a adus pe lume. Iar asta nu ar fi tot. Tânăra mamă susţine că nu ar fi fost consultată de un medic ginecolog nici la internare, nici la naştere, şi abia la externare a avut parte de consultaţia unui medic specialist. Asta s-a întâmplat vinerea trecută şi tot atunci i s-a şi spus prima oară că băiatul are clavicula ruptă.
„La externare, vineri, mi-au spus şi de problema copilului. În plus, au vorbit foarte urât cu mine în spital. Mi-au spus că nu am altă treabă la vârsta asta decât să fac copii... Dar eu am cum să cresc copilul, cu tatăl lui, şi o să îmi termin şi studiile. De când m-am internat la spital, la 6 dimineaţa, şi până am născut, nu m-a văzut niciun medic. Doar cu moaşele am născut. Abia vineri, la externare, m-a văzut medicul de gardă. Atunci mi-au şi spus că băiatul are clavicula ruptă şi că probabil la naştere a fost asta. Că se mai întâmplă... Dar până atunci nu i-au pus nici măcar o faşă. Nu ştiam de ce plânge copilul. Le fel de urât au vorbit şi cu alte mame în salon. Uneia i-a spus că de ce îi mai trebuie un copil, dacă are deja unul”, spunea Iuliana Enache.
Tânăra Iuliana şi Cosmin Neculcea, de 23 de ani, au devenit acum o săptămână părinţii unui băiat de 3,8 kg botezat George. Tatăl bebeluşului crede că de fapt clavicula copilului a fost ruptă după naştere.
„Dacă nu au spus imediat după naştere că i-au rupt mâna, eu cred că asta s-a întâmplat mai târziu, până vineri, când ni l-au dat acasă. Dar nu mi-au dat radiografie, nimic, doar pe externare au spus. Şi s-au purtat urât, cred eu, pentru că iubita mea nu le-a dat niciun ban. Dar am dat eu vreo 800 de lei, cât am intrat să îl văd, la cadrele medicale. Dar nu asta e problema, ci că nu a fost un doctor la naştere, mai ales că acum copilul are probleme”, spunea Cosmin Neculcea, tatăl băiatului.
Cei doi au depus plângeri la Comisia de malpraxis a Colegiului Medicilor şi la Spital, urmând apoi să ajungă şi la Parchet şi Colegiul Medicilor.
Ana Maria Hărăbor, managerul Maternităţii Buna Vestire, a precizat că a făcut o anchetă internă şi din primele date a reieşit că toate procedurile medicale au fost respectate şi că pacienta a fost asistată de medic în mod corespunzător.
Cei doi părinţi nu vor bani, dar doresc să facă în aşa fel ca alţi părinţi să nu mai păţească aşa ceva.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu