Biserica Sf. Ştefan din Galaţi trebuie demolată Recomandat

Sâmbătă, 01 Iunie 2019 13:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din data de 30 mai 2019 a figurat un proiect de hotărâre prin care se solicita schimbarea destinaţiei unui imobil, proprietatea publică a municipiului Galaţi aflat în administrarea Grădiniţei cu program prelungit nr. 39. În fapt, este vorba despre o bucăţică de teren dintr-o margine a curţii instituţiei de învăţământ pe care, în anul 2004 s-a ridicat o mică bisericuţă din lemn (Parohia Sf. Arhidiacon Ştefan).

Grădiniţa nr. 39 despre care se face vorbire funcţionează cu câteva clase la parterul clădirii fostei Şcoli gimnaziale nr. 30 care s-a închis din lipsă de elevi încă din anul 2006, restul clădirii fiind în conservare. Arhiepiscopia Dunării de Jos a solicitat Consiliului Local schimbarea destinaţiei bucăţii de teren pe care este amplasată bisericuţa (vezi foto), din spaţiu destinat învăţământului în spaţiu destinat desfăşurării activităţii unui lăcaş de cult ortodox, însă consilierii locali PNL au protestat vehement împotriva acestei propuneri pe motiv că în municipiul Galaţi numărul de biserici este uriaş, iar numărul terenurilor de sport pentru copii este mic. În plus, consilierii locali au fost de-a dreptul revoltaţi că acea bisericuţă, în 2004, s-a ridicat fără autorizaţie de construcţie, şi nu au aprobat solicitarea actuală care de fapt este o cerere de intrare în legalitate, urmând ca după schimbarea destinaţiei terenului să obţină şi toate avizele necesare construcţiei edificate cu 15 ani în urmă.

Pentru că hotărârile privind patrimoniul municipiului Galaţi trebuie aprobate cu votul a 2/3 din numărul consilierilor prezenţi, proiectul nu a trecut deoarece consilierii PNL au votat împotrivă. Aşadar, pentru a respecta legislaţia în vigoare, bisericuţa trebuie demolată deoarece a fost ridicată fără autorizaţie de construcţie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu