Boicotul exproprierilor pentru Drumul de Centură al Galaţiului continuă Recomandat

Luni, 16 Mai 2022 15:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Galaţi a fost convocată astăzi, luni, 16 mai 2022, pentru a relua votul asupra celor două proiecte privind exproprierile pe coridorul lucrărilor pentru Varianta de Ocolire a municipiului Galaţi.

Aşa cum Monitorul de Galaţi a relatat în articolele "Exproprierile pentru Drumul de Centură, ţinute în loc de consilierii judeţeni PNL" şi "Adevăratele motive pentru care PNL boicotează Centura Ocolitoare a Galaţiului", cele două proiecte nu au întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi adoptate din cauza absenţei consilierilor judeţeni liberali.

Şi la această şedinţă consilierii PNL au decis să continue "protestul".

"Astăzi, 16.05.2022, a fost convocată o nouă şedinţă de Consiliu Judeţean în regim de urgenţă, de către domnul preşedinte Fotea.
Pe ordinea de zi se regăsesc cele două proiecte de la ultima şedinţă extraordinară, precum şi alte două proiecte de hotărâri.
În această situaţie, consilierii PNL Galaţi au hotărât să continue protestul şi să nu participe nici de această dată la şedinţă, argumentele fiind, din nou, nerezolvarea problemelor apărute în echipa condusă de Fotea, respectiv:
- În vederea aprobării proiectelor de importanţă majoră este necesară şedinţa cu prezenţă fizică, permiţându-se, astfel, dezbaterile libere pe tema respectivă. Mai mult, situaţia sanitară nu mai necesită niciun fel de restricţii. Deasemenea, analiza unor  subiecte de mare importanţă pentru gălăţeni necesită un interval mai mare de timp, discuţii în comisiile de specialitate ale Consiliului Judeţean, motiv pentru care nu pot fi propuse spre votare din patru în patru zile, putând fi supuse dezbaterilor într-o şedinţă ordinară.
- Domnul preşedinte Fotea refuză în continuare să se consulte cu toţi consilierii, cu privire la priorităţile judeţului, hotărând singur ce proiecte sau lucrări trebuie făcute şi unde. De menţionat este şi faptul că toate proiectele îl au ca iniţiator doar pe dnul Fotea, ceilalţi consilieri, chiar şi din PSD, neavând, se pare, nicio iniţiativă.
- O altă situaţie de neaceptat, totalmente împotriva locuitorilor judeţului Galaţi, creată şi întreţinută tot de domnul Fotea, este întârzierea aprobării bugetului Municipiului Tecuci. Este al doilea an de când acelaşi domn Fotea, ca preşedinte al organizaţiei PSD Tecuci, întârzie intenţionat aprobarea bugetului municipiului, lăsând tecucenii fără resursele financiare necesare desfăşurării activităţilor diverselor instituţii. Concluzionând, consilierii judeţeni PNL Galaţi îşi vor menţine protestul până când preşedintele Fotea va înţelege că trebuie să colaborăm activ cu toţii, indiferent de partidul pe care îl reprezentăm, pentru toate comunităţile din judeţul Galaţi. Despotismul nu este o formă de guvernare în democraţie!", a precizat Grupul consilierilor judeţeni ai PNL Galaţi.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea a declarat:

"Exproprierile au fost blocate din nou de consilierii liberali, care au refuzat să participe la şedinţa de astăzi. Astfel, o investiţie cu fonduri europene de peste 30 de milioane de euro riscă să fie blocată, deoarece fără exproprieri putem pierde finanţarea. Practic, neparticipând la şedinţe şi nevotând aceste proiecte de expropriere, consilierii liberali blochează acest proiect. Riscăm să pierdem fondurile europene pentru această investiţie, oamenii nu pot să-şi primească banii sau vor fi expropriaţi în mijlocul iernii.
Trebuie precizat că firma din Bucureşti, care a câştigat prima licitaţie pentru realizarea evaluărilor şi care nu şi-a făcut treaba a fost dată în judecată de către Consiliul Judeţean, cerând despăgubiri şi penalităţi de aproape 4 milioane de lei. Prima decizie a instanţei ne-a dat dreptate. Mai mult, după rezilierea contractului, având în vedere că experizele şi evaluările făcute nu respectau normele legislative, am emis şi un certificat constatator negativ. De asemenea, am constatat că reprezentanţii PNL nu ştiu că mai multe amendamente pe care le-au propus au fost aprobate, iar o  parte dintre ele sunt deja în diferite faze de implementare, unele chiar cu procedurile de licitaţie finalizate".

Aşadar, războiul orgoliilor politice continuă, iar de pierdut au doar gălăţenii!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu