13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Călăul lui Yasmin arestat. Fata de 18 ani din Galaţi s-a aruncat în gol după luni de groază
Călăul lui Yasmin arestat. Fata de 18 ani din Galaţi s-a aruncat în gol după luni de groază

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, au documentat activitatea infracţională a unei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu.
Astfel, la data de 27 martie 2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a unei persoane.
În cauză, s-a reţinut că, în perioada cuprinsă între toamna anului 2021 şi aprilie 2022, persoana bănuită ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin inducere în eroare (utilizând metoda „loverboy”), o persoană vătămată.
De asemenea, în perioada aprilie - iunie 2022, persoana bănuită ar fi exploatat persoana vătămată, pe care ar fi obligat-o să practice prostituţia în ţară (în municipiile Bucureşti şi Cluj-Napoca) şi în străinătate (Germania), şi-ar fi însuşit cvasitotalitatea sumelor de bani obţinute de aceasta din practicarea prostituţiei.
Totodată, pe fondul exploatării sexuale, persoana vătămată s-ar fi sinucis, la data de 25 iunie 2022, prin precipitarea de la fereastra unui apartament situat la etajul 5 al unui bloc de locuinţe, din municipiul Bucureşti, apartament unde aceasta ar fi întreţinut relaţii sexuale contra cost.
Persoana bănuită ar fi părăsit teritoriul României, după decesul persoanei vătămate şi ar fi revenit în ţară în luna martie a acestui an.
În urma percheziţiei domiciliare efectuate în locuinţa persoanei bănuite, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 9 grame de cannabis.
În cursul zilei de 28 martie 2023, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Galaţi a dispus arestarea preventivă a persoanei bănuite, pentru 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
La acţiune au participat jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Povestea tragică a fetei a fost relatată de Monitorul de Galaţi în articolul "S-a sinucis la 18 ani abia împliniţi. O tânără din Galaţi s-a aruncat în gol din dragoste".


Articole înrudite