Cale liberă pentru demolări pe Traian şi în Mazepa!

 
Vineri, 25 Septembrie 2015 08:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat vineri deciziile de expropriere pentru imobilele de pe strada Traian şi din Mazepa, zona ”Ancora”.
Conform dispoziţiilor primarului, se expropriază imobilele proprietate privată, care fac parte din coridoarele de expropriere aferente obiectivelor „Modernizare strada Traian, între Metro şi strada Brăilei - lărgire carosabil” şi „Amenajare arteră de legătură strada Al. Lăpuşneanu - strada Roşiori, inclusiv spaţii parcare cartier Mazepa 1”, calitatea de expropriator revenindu-i municipiului Galaţi.
De la data emiterii dispoziţiilor primarului, operează de drept transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor afectate de lucrările de utilitate publică de interes local, din proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice în proprietatea publică a municipiului Galaţi şi în administrarea acestuia.
Conform legii, dispoziţiile primarului produc efecte şi în următoarele situaţii:
a) proprietarii imobilelor cuprinse în listă nu s-au prezentat în termenul de 30 de zile lucrătoare de la data notificărilor pentru a depune actele care atestă dreptul de proprietate sau alt drept asupra imobilelor supuse exproprierii;
b) proprietarii nu prezintă un titlu valabil;
c) proprietarii nu sunt cunoscuţi;
d) în legătură cu imobilele cuprinse în listă există succesiuni nedeschise ori succesorii sunt necunoscuţi;
e) nu se ajunge la o înţelegere privind valoarea despăgubirii.
Dispoziţiile primarului, în ambele cazuri, constituie titlu executoriu, fără alte formalităţi pentru predarea bunurilor imobile, atât împotriva celor expropriaţi, cât şi împotriva celor care pretind orice drept real, legat de aceste imobile.
În baza prezentelor dispoziţii, reprezentanţii Primăriei municipiului Galaţi vor solicita înscrierea în Cartea Funciară a dreptului de proprietate, respectiv a dreptului de administrare asupra coridorului de expropriere.
Dispoziţiile primarului produc efecte de la data emiterii. Eventualele contestaţii formulate de persoanele îndreptăţite nu suspendă transferul dreptului de proprietate asupra imobilelor expropriate către expropriator.
În total, pentru ambele coridoare, vor fi expropriate 38 de imobile, a precizat Biroul de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu