22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cel mai mare premiu al Loteriei, dat de la o agenţie din Micro 20
Cel mai mare premiu al Loteriei, dat de la o agenţie din Micro 20
Biletul care a adus unui jucător la loto cel mai mare premiu din istoria Loteriei Române s-a jucat la o agenţie din Galaţi. Aşa că de dimineaţă a fost mare forfotă la sediul agenţiei 17005 de pe strada Oţelarilor din Galaţi. De acolo, duminică, la ora 11 s-a jucat biletul care a transformat un gălăţean într-un milionar. Manuela Caraghiulea şi colega ei, Veta Trandafir, sunt lucrătoarele agenţiei care au dat noroc la zeci de gălăţeni. Ce-i drept, niciodată din agenţia lor nu a plecat premiul cel mare. „Am dat biletul care a ieşit câştigător. La ora 11 dimineaţa, duminică, a fost jucat, dar nu îmi mai amintesc de către cine. Era foarte multă lume în agenţie. În general, duminica se joacă sute de bilete. Am mai avut câştiguri aici, în agenţie, dar doar la categoria a doua. Ce să spun, nici mie nu îmi vine să cred, dar mă bucur că am îmbogăţit pe cineva”, spunea Manuela Caraghiulea, care lucrează la Loto din 1981. Femeia spune că rar vreunul dintre jucătorii câştigători se întoarce să mulţumească celor din mâna cărora a primit norocul, dar nu asta contează. „Aici la agenţie a mai jucat o vreme şi fiul câştigătorului premiului cel mare din 2009, dar de câteva luni nu l-am mai văzut”, a mai spus Manuela Caraghiulea. Colega Manuelei este şi ea fericită că din agenţia lor a plecat premiul cel mare. „A fost un bilet în valoare de 17,9 lei, dar acum i-a adus cuiva cel mai mare câştig. Să aibă parte de el şi să fie sănătos, iar noi suntem bucuroase că am făcut un om fericit! La Galaţi oamenii au speranţă, că de jucat se joacă şi dacă e speranţă, e şi câştig”, a spus Veta Trandafir, cea de-a doua vânzătoare a agenţiei Loto de unde s-a câştigat potul cel mare.
„Mai bine ar pleca din ţară...”
Cred unii dintre gălăţenii care au trecut pragul agenţiei norocoase luni. Părerile sunt însă împărţite, destui fiind de părere că şi aici, în ţară, s-ar putea face ceva. „Să nu plece din ţară, dar să aibă grijă cum cheltuie banii. Să investească, să facă şi locuri de muncă, că doar ăştia sunt bani strânşi de la români”, spunea Alexandru Sandu. „Aici s-a câştigat? Nu îmi vine să cred. Acum îmi pare rău că nu am jucat şi eu aici. Ce să zic?... Să aibă parte de bani şi să aibă grijă cum îi cheltuie. Poate ar fi bine să plece din ţară, cred că aşa ar fi mai bine”, a spus Sorin Butunoi. „Eu zic să nu plece din ţară, dar să îşi caute oameni cu cap care să îl înveţe ce să facă cu banii. Dacă e un om sărac, chiar m-aş bucura că a scăpat de rele”, spunea Lenuţa Dima.
Paraschiva Dumitrescu a jucat un bilet cu 15 minute înainte de ora 11, când s-a dat biletul câştigător. Îi pare rău că nu a luat ea premiul. Femeia crede că ar putea să ştie cine e marele câştigător. Oricum, îl sfătuieşte să plece din ţară. „Eu aşa îl sfătuiesc. Mai bine să plece din ţară, îi zic, că îl mănâncă aici hultanii ăştia. Să ia banii şi să plece. Eu cam cred că ştiu cine e câştigătorul. Am eu un vecin care ştiu că şi ieri a jucat. Dacă văd eu că mâine i se întorc copii din Italia, înseamnă că el este. Eu duminică am jucat tot aici un bilet, dar asta e, nu mi-a ieşit”, spunea Paraschiva Dumitrescu.
Şeful  filialei locale a Loteriei Române din Galaţi, Andrei Moţoc, a precizat că până acum nicio persoană nu s-a prezentat la sediul sucursalei locale sau la Bucureşti pentru a intra în posesia marelui premiu. Biletul câştigător, în valoare de 48.952.706 lei, jucat duminică la ora 11, este biletul cu cea mai mare valoare din istoria Loteriei Române. În Galaţi, marele premiu s-a mai câştigat în 2005, 2008 şi 2009. În general, gălăţenii sunt norocoşi, dar poate pentru că şi joacă.


Articole înrudite