21 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cele 40 de autobuze noi au intrat pe traseu. Modificări în programul de transport public local (FOTO)
Cele 40 de autobuze noi au intrat pe traseu. Modificări în programul de transport public local (FOTO)

Cele 40 de autobuze noi Euro 6, achiziţionate de Primăria municipiului Galaţi, au intrat astăzi, vineri, 20 decembrie 2019, pe traseu. Astfel, societatea de transport public local, Transurb S.A. Galaţi, precizează că pe unele trasee vor exista modificări în programul mijloacelor de transport în comun, după cum urmează:
- Traseul 19 (Complex Siret - Grădina Publică) va fi suplimentat cu două autobuze pentru toate cele şase intervale ale programului de transport în zilele lucrătoare. În intervalele orare 07.00 - 09.00 şi 13.00 - 18.00, traseul va fi asigurat cu şase autobuze, cu o frecvenţă de 12 minute, faţă de 18 minute cum se întâmplă prezent.
- Traseul 27 (Cartier Dimitrie Cantemir - Parc CFR) va fi asigurat cu două autobuze în plus în intervalele orare 07.00 - 09.00 şi 13.00 - 18.00, acest traseu fiind prelungit până la Parc CFR.
- Pentru traseul 37 (Levaditti - Ţiglina I) se va micşora timpul cursei de la 60 de minute la 40 de minute şi se va mări numărul de curse.

Potrivit Transurb, noul grafic de transport va putea fi consultat începând de astăzi (n.r. - vineri, 20 decembrie 2019), pe site-ul societăţii, dar şi la toate punctele de vânzare ale legitimaţiilor de călătorie, urmând ca în cel mai scurt timp să fie actualizate şi panourile de informare amplasate în interiorul adăposturilor pentru călători.

„Aşa cum am promis, iată că de astăzi dimineaţă cele 40 de autobuze noi şi moderne circulă pe traseele din oraş. Ştiu că a fost o mare nerăbdare, dar sunt foarte multe proceduri legale care trebuie respectate de la cumpărare şi până la punerea lor în circulaţie. Ştiu şi de întârzierile autobuzelor în staţii, mai ales din ultima vreme, de nemulţumirile pe care le aveţi pe bună dreptate, dar am fost şi nevoiţi să înlocuim tramvaiele care nu mai pot circula pe strada Frunzei cu autobuze. Aceste probleme se rezolvă. Şi nu ne oprim aici: anul viitor vrem să aducem şi autobuze hibrid“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Reamintim că pentru aceste mijloace de transport, municipalitatea a alocat suma de 26.246.000 de lei, fără TVA, iar în urma licitaţiei publice, oferta declarată câştigătoare a fost cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA. Cele 40 de autobuze sunt Euro 6, au lungimea de 12 metri, trei uşi de acces şi o capacitate de transport de 97 de persoane, din care 26 pe scaune şi 71 în picioare. Au podeaua joasă şi sunt prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane. Sunt echipate cu instalaţii de aer condiţionat şi încălzire, afişaj de tip LED, sistem de informare audio şi sistem de supraveghere video şi sunt cablate corespunzător pentru toate echipamentele sistemului de e-ticketing, ce urmează a fi implementat în Galaţi.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare: Toate cele 40 de autobuze noi şi moderne sunt la Galaţi. Când intră pe traseu (FOTO)


Articole înrudite