Cele 40 de autobuze noi au pornit spre Galaţi (FOTO) Recomandat

Marți, 05 Noiembrie 2019 11:44
Publicat în Știrea zilei

Cele 40 de autobuze de mare capacitate achiziţionate de societatea de transport public local Transurb SA şi Primăria municipiului Galaţi au pornit spre Galaţi. Noile mijloace de transport în comun vor ajunge în Galaţi în perioada 15 - 20 noiembrie 2019, iar în scurt timp după această dată vor putea fi la dispoziţia gălăţenilor.

Achiziţia a fost făcută în urma unei licitaţii publice la care au participat trei mari operatori, respectiv Mercedes Benz Romania, BMC Truck & Bus SA şi Temsa Ulasim Araclari San Tic AS. Oferta declarată câştigătoare a fost cea a companiei BMC Truck & Bus SA. Preţul total al ofertei a fost de 26.246.000 ron, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, adică 656.150 lei/bucată. Contractul prevede o mentenanţă de 5 ani de zile, timp în care firma câştigătoare va asigura buna funcţionare a autobuzelor livrate. Autobuzele pot fi livrate până la sfârşitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitaţiei.

Autobuzele sunt Euro 6 şi şi au lungimea de 12 metri şi o capacitate de transport de minimum 85 de persoane (pe scaune şi în picioare). De asemenea, autobuzele vor avea podeaua joasă şi vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv plus buton exterior de deschidere destinat acestor persoane. Vehiculele vor fi dotate cu aer condiţionat, afişaj de tip LED, sistem de supraveghere video şi validatoare de card, compatibile cu sistemul de ticketing, sistem ce se află în curs de implementare.

BMC Truck & Bus şi este un producător de autobuze cu sediul în comuna ilfoveană Ciorogârla, care este deţinută de trei cetăţeni turci, iar firma mamă, potrivit site-ului companiei, este BMC Sanayi ve Ticaret A.S. Este una dintre cele mai mari fabrici de autovehicule comerciale din Turcia. Înfiinţată în 1964, compania fabrică camioane, vehicule comerciale uşoare, autobuze şi motoare Diesel, într-un loc situat la 11 km de Izmir, al treilea mare oraş al Turciei.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu