25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Chiriaşii de lux nu mai vor ca procesul cu CJ să se judece la Galaţi
Chiriaşii de lux nu mai vor ca procesul cu CJ să se judece la Galaţi
Magistraţii şi directorii de deconcentrate vor ca procesul privind apartamentele în care locuiesc cu chirie să nu se mai judece la Galaţi. Aceştia au depus la Curtea de Apel o cerere în acest sens, urmând ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să decidă dacă se impune sau nu o astfel de mutare. De amintit este că prefectul  a deschis un proces la Tribunalul Galaţi, prin care a cerut anularea hotărârii 763/21.02.2012 a Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi. Prefectura susţine că aleşii judeţeni au luat act de obligarea CJ Galaţi la încheierea de contracte de vânzare cumpărare pentru locuinţele deţinute de magistraţi şi funcţionarii publici în blocurile L, Delta, B4, A16, V3 şi V5, dar au făcut cu totul altceva.
„Nu s-a avut în vedere întregul dispozitiv al sentinţei 9676/2008 a Judecătoriei Galaţi, prin care CJ Galaţi era obligat să încheie contracte de vânzare cumpărare cu chiriaşii prin modalitatea vânzării directe şi la preţul ce rezultă din valoarea lucrărilor executate de unitatea proprietară”, au susţinut reprezentanţii Prefecturii în instanţă.
De amintit este că cei 33 de chiriaşi au cerut, la rândul lor, anularea hotărârii 763/21.02.2012 pe motiv că aceasta ar presupune vânzarea locuinţelor la preţul pieţii, nu la cel de deviz, şi au avut câştig de cauză la Tribunal.
Rând pe rând devin proprietari pe locuinţe
Magistraţii şi şefii de instituţii deconcentrate au obţinut recent şi anularea hotărârii 799/2012 a CJ Galaţi, astfel că până acum cinci chiriaşi au cerut instanţei să constate că sunt proprietari pe apartamentele de serviciu din patrimoniul Consiliului Judeţului Galaţi. Sumele pe care ar trebui să le plătească pentru apartamente pornesc de la 152 de lei şi ajung la 17.000 de lei. Chiriaşii susţin că au procedat de această manieră pentru că forul deliberativ judeţean a blocat orice dialog cu ei şi a încălcat hotărârea judecătorească, neţinând cont de indicii de amortizare fizică în raport cu valoarea apartamentelor. Consilierii judeţeni au adoptat cele două hotărâri amintite, în ideea că vor duce la îndeplinire hotărârea judecătorească, care îi obliga să vândă apartamentele, dar după propriile condiţii, asta însemnând actualizarea preţurilor de vânzare a locuinţelor. Instituţia trebuie să plătească acum şi despăgubirile stabilite de Judecătoria Galaţi, care hotărâse iniţial să acorde 50 de lei pentru fiecare zi de întârziere până când Consiliul Judeţului Galaţi le va vinde apartamentele chiriaşilor la preţul de deviz.


Articole înrudite