20 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ciclonul mediteranean ajunge în România şi aduce ninsori abundente
Ciclonul mediteranean ajunge în România şi aduce ninsori abundente

Ciclonul care a făcut ravagii în Italia ajunge, astăzi, în România. "Este vorba de un ciclon mediteraneean, care va aborda o traiectorie către ţara noastră. Vorbim, în principal, de ninsori abundente la munte, în special în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Acolo ar putea depăşi 30 de centimetri stratul nou de zăpadă depus, iar în al doilea rând, după ploile abundente din sud, de vineri, vorbim vineri noapte şi sâmbătă de o transformare în lapoviţă şi ninsoare şi în partea sud a ţării, inclusiv în Bucureşti. Deci, am putea ca sâmbătă dimineaţă să ne trezim şi ne uităm pe geam să vedem un peisaj de iarnă şi în Bucureşti", a declarat pentru Pro TV, Robert Manta, meteorolog ANM.

Acesta a mai menţionat că "începând de joi seară, în special în partea de est, de centru, Transilvania, Moldova, poate şi în sudul ţării, să apară precipitaţii slabe la început, care să depună polei, burniţă sau lapoviţă, iar vineri vorbim şi de vânt puternic, în Bărăgan, pe la munte, la Curbură, viteze de 55-65 de kilometri pe oră".

Prognoza meteo pentru joi, vineri şi sâmbătă

Vremea joi, 26 ianuarie 2023

În regiunile extracarpatice vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă şi precipitaţii, ziua slabe şi pe arii restrânse, dar moderate (10...15 l/mp) şi în extindere treptată seara şi noaptea; în Dobrogea şi în Bărăgan vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, iar în Oltenia, Moldova şi restul Munteniei predominant ninsori. Aria ninsorilor va cuprinde şi zona montană, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură se va depune strat nou de zăpadă, posibil mai consistent. În vestul, centrul şi nord-vestul ţării cerul va fi temporar noros, iar mai ales spre sfârşitul intervalului pe alocuri va ninge slab. Se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia şi în sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral.

Vremea vineri, 27 ianuarie 2023

Vremea va fi în general închisă, cu precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est. În Dobrogea vor fi mai ales ploi, în Muntenia şi estul Moldovei ziua se vor semnala precipitaţii mixte, apoi şi ninsori, iar în rest vor predomina ninsorile, mai consistente în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii de Curbură şi zonele deluroase aferente. Vor fi condiţii pentru depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, precum şi la munte, cu precădere în Carpaţii de Curbură. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime între -4 şi 2 grade, cu valori uşor mai ridicate în Dobrogea atât pe timpul zilei, cât şi noaptea.

Vremea sâmbătă, 28 ianuarie 2023

În sudul, estul şi centrul ţării, vremea se va menţine în general închisă, cu precipitaţii predominant sub formă de ninsoare pe arii relativ extinse. În vest şi în nord-vest, cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii mixte se vor semnala pe spaţii mai restrânse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice şi local în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 6 grade, iar cele minime în general între -5 şi 0 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Citește și ALERTĂ METEO! Judeţul Galaţi intră sub COD GALBEN de ninsoare şi viscol (FOTO)


Articole înrudite