Cine se află în spatele sutelor de mesaje de ameninţare cu moartea primite de minora din Galaţi Recomandat

Luni, 27 Ianuarie 2020 11:34
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii au reuşit să facă lumină în cazul fetei de 13 ani, din Schela, care a primit sute de mesaje de ameninţare printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil. Subiect despre care puteţi citi pe larg în articolul „Minoră ameninţată cu moartea prin SMS“.

Astfel, oameni legii au stabilit că minora primea mesajele de la doi minori, unul de 13, celălalt de 15 ani, ambii din Schela, din anturajul fetei. „Cei doi au declarat poliţiei că totul a fost o joacă, nu au dorit să facă rău victimei şi nu au conştientizat implicaţiile legale ale faptelor lor“, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi. Cei doi adolescenţi sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de ameninţare şi hărţuire, dar dacă se va dovedi că are discernământ, doar minorul de 15 ani poate răspunde penal, cel în vârstă de 13 ani nu răspunde penal din pricina vârstei.

Rudele fetei, care recunosc că seria de mesaje a încetat de o săptămâna, nu cred însă că doar cei doi minori au fost implicaţi în această proveste şi continuă seria acuzaţiilor la adresa vecinului lor. „Indiciile şi suspiciunile mele rămân în continuare. Eu nu doresc ca să se ia măsuri asupra unei persoane nevinovate, iar cei care au făptuit aceste ameninţări să fie în libertate. Mesajele au fost transmise în timp real, fapt pentru care acestea nu puteau să fie transmise de către persoanele respective care sunt menţionate în caz”, susţine Nicolae Milea, bunicul fetei ameninţate.

Între timp, cel vizat de acuzaţii a apelat la un avocat şi şi-a dat în judecată vecinii pentru defăimare şi hărţuire. După păţania fetei, autorităţile locale au dispus, la rândul lor, mai multe măsuri. Astfel, la şcoala la care învaţă fata au fost montate camere de supraveghere, iar poliţia locală din comună patrulează mai des. Şi înainte, dar şi după acest caz, cadrele didactice ale şcolii din Schela au vorbit elevilor despre siguranţa pe internet şi implicaţiile folosirii unor aplicaţii care odată descărcate pe telefoanele mobile îi pot transforma în victime.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu