13 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CJ Galaţi: Investiţii de mediu, de 13 milioane euro, implementate cu succes la Tecuci
CJ Galaţi: Investiţii de mediu, de 13 milioane euro, implementate cu succes la Tecuci

Noi investiţii de mediu au fost finalizate la Tecuci. Astfel, după ce fostul depozit neconform de la Rateş a fost ecologizat şi închis, au fost finalizate şi lucrările la staţia de transfer a deşeurilor şi la cea de compostare a deşeurilor vegetale. Este vorba despre investiţii realizate cu fonduri europene, în cadrul unui amplu proiect de management integrat a deşeurilor în judeţul Galaţi.
„Sunt investiţii de aproape 13 milioane de euro, pe care le-am implementat cu succes la Tecuci, pentru un mediu mai curat şi un aer mai puţin poluat. Astfel, în vara acestui an, am reuşit să închidem celebra groapă de gunoi de la Rateş, iar zilele acestea am finalizat şi lucrările la staţia de transfer a deşeurilor, care va deservi partea de nord-vest a judeţului, precum şi la staţia de compostare a deşeurilor vegetale, aflată la doar câţiva kilometri de bazinul legumicol de la Matca. Este încă un pas mare pe care îl facem pentru gestionarea eficientă a deşeurilor şi protejarea mediului înconjurător, reciclând mult mai mult, reducând emisiile de gaze cu efect de seră şi conservând resursele naturale. Staţiile au fost dotate şi cu utilajele necesare, precum şi cu şase camioane noi şi mai multe containere de capacitate mare. Mai mult, au fost amenajate şi spaţii tehnice, o clădire administrativă, un bazin colector şi un rezervor de mare capacitate”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Valoarea investiţiilor de mediu de la Tecuci este de aproximativ 64 de milioane de lei, din care aproape 26 de milioane de lei pentru ecologizarea depozitului de la Rateş şi peste 38 milioane de lei pentru staţiile de transfer şi compostare a deşeurilor.
Valoarea totală a amplului proiect de management integrat a deşeurilor din judeţul Galaţi este de aproximativ 130 de milioane de euro, informează CJ Galaţi.


Articole înrudite