19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Contract de 17 milioane lei pentru SF-ul drumului de viteză Galaţi - Brăila - Autostrada Soarelui (FOTO)
Contract de 17 milioane lei pentru SF-ul drumului de viteză Galaţi - Brăila - Autostrada Soarelui (FOTO)

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, împreună cu preşedintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, preşedintele CJ Ialomiţa, Marian Pavel, administratorul public al judeţului Călăraşi, Bogdan Mihai, şi reprezentanţii Asocierii East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL au semnat vineri, 27 ianuarie 2023, la Brăila, contractul privind realizarea studiului de fezabilitate (SF) pentru un drum de mare viteză care să conecteze judeţele din regiune cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galaţi - Slobozia (Ialomiţa) - Drajna şi Chiciu (Călăraşi) - Drajna.
„Este un pas mare pe care îl facem pentru conectarea regiunii la Autostrada Soarelui prin intermediul unui drum de mare viteză cu patru benzi. De aceea, ne-am aliat patru judeţe, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, şi am realizat împreună un parteneriat cu CNAIR. La finalul acestor analize tehnice, specialiştii vor spune care sunt alternativele de traseu, unde se poate extinde la patru benzi ruta actuală către autostradă sau unde trebuie construite de la zero tronsoane noi de drum, pasaje rutiere sau centuri ocolitoare, astfel încât să fie scos cât mai mult traficul din interiorul localităţilor. 15 firme, cu tot cu subcontractori, inclusiv Oficiul Judeţean pentru Studii Pedologice şi Agrochimice Galaţi, vor lucra la acest important şi necesar studiu de fezabilitate. Avem mare nevoie de acest drum de mare viteză, care va conecta judeţul nostru, prin intermediul Drumului Expres Galaţi-Brăila, şi podul de peste Dunăre cu A2,  pentru a reduce substanţial timpul de deplasare pe drumul către Bucureşti şi pentru a creşte siguranţa în trafic”, a declarat Costel Fotea.
Licitaţia a fost câştigată de către Asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, iar valoarea contractului este de 17.064.028 de lei (fără TVA). Conform Master Planului de Transport al României,  lungimea estimată a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km. Finanţarea pentru realizarea documentaţiei va fi asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).
La acest eveniment au participat şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, precum şi europarlamentarii Dan Nica şi Mihai Tudose. FOTO, în Galeria de imagini de mai jos!

Articole similare:

- Studiile pentru drumul care va lega Galaţiul de A2, gata în partea a doua a anului 2023

- 4 judeţe îşi unesc forţele pentru drumul care va lega Galaţiul de Autostrada Soarelui


Articole înrudite