13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Noile modificări aduse legislaţiei din România pentru simplificarea construcţiei de parcuri fotovoltaice
Noile modificări aduse legislaţiei din România pentru simplificarea construcţiei de parcuri fotovoltaice

Începând cu data de 13 ianuarie 2023, au fost aduse modificări importante Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, simplificând documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru parcuri fotovoltaice în România şi pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România. Prin Legea nr. 21/2023 sunt implementate noile modificări care favorizează accelerarea procesului de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România şi a energiei verde în România cu o perioadă semnificativă de timp.  Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este recunoscută pentru servicii juridice de cea mai înaltă calitate în domeniul dreptului energiei în România, respectiv în lucrări de construcţii în România şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru parcuri fotovoltaice în România. Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în energie, construcţii de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare şi construcţii în România care vă poate îndruma în procedura de obţinere a autorizaţiei executării lucrărilor de construcţii pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Raţionamentul adoptării Legii nr. 21/2023 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii în România a fost simplificarea procedurii de obţinere a autorizaţiei de construire pentru parcuri fotovoltaice în România şi pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Astfel, conform Legii nr. 21.2023, planul urbanistic zonal în România nu mai este necesar pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru parcuri fotovoltaice în România şi pentru dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă pe terenuri agricole extravilane în România, având clasele de calitate III, IV sau V, situate in afara zonei construibile, cu o suprafaţă de maxim 50 ha.
În aceste condiţii, pentru proiecte de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România şi energie verde în România, în principiu, singurele autorizaţii necesare sunt decizia de scoatere a terenului din circuitul agricol şi autorizaţia de construire.
Un avocat specializat în energie, construcţii de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare şi construcţii în România vă poate oferi asistenţă juridică în legătură cu procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcţii pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România şi dezvoltare a proiectelor de energie regenerabilă în România pe terenuri agricole extravilane în România.
Modificările aduse Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii în România au o importanţă practică deosebită şi pot accelera procesul de dezvoltare a proiectelor de dezvoltare a parcurilor fotovoltaice în România şi a energiei regenerabile în România cu o perioadă semnificativă de timp.
Pentru simplificarea procesului de documentaţie privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii pentru construirea de parcuri fotovoltaice în România, eliminarea obligativităţii planului urbanistic zonal în România constituie un pas important în dezvoltarea lucrărilor de construcţii în România şi proiectelor de energie regenerabilă în România.
Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este recunoscută pentru serviciile juridice oferite la cel mai înalt nivel, asistând numeroşi clienţi în construirea de parcuri solare, redactarea contractelor de vânzare-cumpărare a unei companii care are toate autorizaţiile necesare pentru a se conecta la reţeaua naţională pentru parcuri fotovoltaice în România. Un avocat specializat în energie, construcţii de parcuri fotovoltaice, resurse regenerabile, energie solară, proiecte solare şi construcţii în România vă poate îndruma în procedura de obţinere a autorizaţiei de construire pentru parcuri fotovoltaice în România, pregătirea unui raport Due Diligence cu privire la terenurilor unde se doreşte construirea de parcuri fotovoltaice în România, asistenţă juridică în procedura de dezvoltare a proiectelor de energie verde în România sau în orice alt proiect privind dreptul energiei în România. (sursa: Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii)


Articole înrudite