COVID-19 loveşte din nou Transurbul şi aduce şomajul tehnic în rândul angajaţilor Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 10:57
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu toate măsurile de siguranţă luate de societatea de transport public local Transurb SA pentru a-şi proteja angajaţii, aceştia tot se tem de o eventuală infectare cu coronavirus, în timpul serviciului. Aceasta este o noua problemă generată de pandemie la Transurb SA, care se luptă şi cu lipsa de lichidităţi generată de scăderea drastică a numărului de călători ca urmare a limitării circulaţiei impuse prin deciziile luate de Comitetele Judeţean şi Local pentru Situaţii de Urgenţă în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel că, sindicatul şi conducerea Transurb au încheiat un protocal agreat de ambele părţi care prevede ca începând de astăzi, 01 aprilie 2020, o parte din salariaţii Transurb, fiind vorba mai exact de 28 de persoane, din mai multe departamente, să intre în şomaj tehnic.

„Suntem preocupaţi de sănătatea angajaţilor noştri şi am luat toate măsurile de protecţie care s-au impus în această perioadă critică şi vom continua să aplicăm zilnic toate activităţile de dezinfectare derulate în ultima perioadă de noi, pentru că astfel ne protejăm şi angajaţii şi călătorii. Le înţelegem foaret bine teama şi îngrijorarea, însă nu putem să dăm curs tuturor solicitărilor de a sta acasa primite din partea mai multor salariaţi, însă am încheiat un protocol cu sindicatul şi vor putea pleca în şomaj tehnic 28 de oameni, în baza Ordonanţei 30/2020, pentru că societatea noastră îndeplineşte toate condiţiile stipulate în acest act normativ“, ne-a declarat directorul general Transurb SA, Mihai Cadinoiu.

Articole similare: COVID-19 bagă Transurb în incapacitate de plată

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu