Contract semnat pentru noul Parc de Aventură din Galaţi Recomandat

Miercuri, 01 Aprilie 2020 12:37
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că astăzi, miercuri, 01 aprilie 2020, a fost semnat contractul de finanţare europeană, de peste 4 milioane de euro, pentru realizarea unui parc de aventură modern, la fosta Uzină de Apă nr. 1.

Amenajarea parcului presupune realizarea unui playground (tip „crochet”) cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. De asemenea, se vor instala o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber. Parcul va avea spaţii verzi organizate între aleile carosabile, parcări, precum şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wi-fi şi reţele pentru utilităţi.

Fosta Uzină de Apă se află pe strada Saturn, nr. 42, şi a fost oprită după 139 de ani de activitate în anul 2011. Suprafaţă totală este de peste 47.000 mp, iar Consiliul Local a hotărât în 2019 dezmembrarea acesteia în trei loturi. Lotul folosit pentru proiectul de regenerare urbană este lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde.

Valoarea totală a proiectului este de 19.330.158,88 lei cu TVA, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei cu TVA, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este de 2 ani.

Proiectul „Regenerare urbană zona Uzina de Apă nr. 1 (etapă I) cod SMIS 129530” se derulează prin POR/2017/4/4.2/1, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4.2 - Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Obiectivul specific este reconversia şi refuncţionalizarea terenurilor şi suprafeţelor degradate, vacante sau neutilizate din muncipiile reşedinţă de judeţ.

Articole similare: Parc de Aventură cu fonduri europene, în zona Uzinei de Apă nr. 1

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu