19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Covrigărie din Galaţi închisă din cauza şoarecilor
Covrigărie din Galaţi închisă din cauza şoarecilor

O unitate de alimentaţie publică, tip covrigărie-pizzerie din Galaţi, ce face parte dintr-un lanţ naţional, a fost închisă temporar după ce în mediul virtual au apărut imagini cu un şoarece în unitatea alimentară. În plus, firma a primit amenzi, în valoare de 13.000 de lei, de la comisarii de la Protecţia Consumatorului şi de la inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică.

10.000 de lei amendă şi activitatea suspendată temporar, a fost decizia luată de comisarii de la Protecţia Consumatorului după ce au verificat unitatea. „A fost identificată, în interiorul unităţii, o gaură în pardoseală pe unde ar fi putut pătrunde rozătoarea în incintă. De asemenea, s-a constatat şi existenţa a două capcane pentru şoareci, aflate sub un utilaj frigorific, într-una dintre acestea aflându-se prins un astfel de animal. Reprezentantul legal al operatorului economic a fost invitat, de îndată, la sediul instituţiei, unde a fost finalizată acţiunea de control prin întocmirea unui proces verbal de constatare a contravenţiei, prin care s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se, totodată, şi o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 lei“, a precizat Eugen Hristache, comisar şef Comisariatul Regional de Protecţie a Consumatorului Galaţi.

În anchetă au fost şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică care au găsit urme de rozătoare şi au descoperit faptul că unitatea nu respectase graficul obligatoriu de deratizare. „Societatea deţine contract cu o firmă specializată de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare care nu a respectat ritmicitatea acţiunilor de combatere a rozătoarelor, astfel a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 de lei“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Unitatea este în continuare închisă.


Articole înrudite