Cum răspunde Primăria Galaţi la reclamaţiile privind lucrările efectuate de RCS-RDS (FOTO) Recomandat

Joi, 27 Iunie 2019 13:53
Publicat în Știrea zilei

"De aproximativ o săptămâna o echipa de muncitori sapă, sparge şi calcă în picioare, sub roţile utilajelor de lucru, în zona blocurilor K1, N1, B2 din Micro 17, strada Barboşi 57, Galaţi. Tot zgomotul începe înainte de ora 07:00 dimineaţa când cineva bate cu ciocanul de câteva ori, apoi o maşină basculantă care este staţionată în zona de la începutul lucrărilor între blocurile (K1-N1) este pusă în funcţiune şi lăsată să zguduie şi să trepideze pământul în jur, să huruie câte 30 de minute încontinuu deranjând auditiv toţi locatarii, poluând în acelaşi timp cu noxele evacuate, maşina fiind lăsată nesupravegheată, este pornită pur şi simplu fără niciun scop. De ce face atâta zgomot în fiecare zi şi nu se mişcă din loc, care-i scopul, să dea trezirea în cartier?!", scrie un locatar din zonă.

Acesta explică faptul că după ce muncitorii au devastat tot spaţiul verde din grădina blocului N1, scara 1, pentru a săpa un şanţ transversal de aproximativ 1 m lăţime, aceast spaţiu verde este ocupat, zilnic, cu cele trei tractoare cu şenile, precum şi de multe altele precum cabluri, ţevi de plastic şi multă mizerie, devenind din ceea ce era odată un spaţiu frumos, cu iarbă, cu floricele, un spaţiu plin de dâmburi de pământ fără pic de verdeaţă. De fapt spaţiul verde a devenit parcare pentru utilajele grele cu care se lucrează.

Cititorul nostru ne-a transmis poze (VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!) cu utilajele parcate după terminarea programului de lucru pe spaţiul verde din gradina blocului, în fiecare zi.

"Mai mult de atât, trotuarul din faţa blocului N1, scara 1 şi scara 2, a fost stricat complet şi în locul acestuia a fost pus un strat foarte subţire, mai bine zis o peliculă de ciment, denivelat şi deformat, turnat mult mai jos decât nivelul vechiului trotuar, cu un aspect de lucru neterminat, făcut în grabă", explică cititorul nostru profund nemulţumit de cum se derulează lucrările în faţa blocului în care locuieşte.

Reporterii noştri au adus la cunoştinţa factorilor de răspundere din Primăria municipiului Galaţi nemulţumirile cititorului nostru, iar municipalitatea ne-a transmis următorul răspuns prin intermediul Biroului de Presă: "Referitor la situaţia din strada Barboşi, prezentată de dvs., vă comunicăm că este vorba despre lucrări pentru canalizaţia subterană executate de compania RCS-RDS, cu precizarea că la sfârşitul acestora terenul unde se acţionează va trebui readus la starea iniţială, conform legii".

Aşadar, gălăţenilor nu le rămâne decât să aştepte ca muncitorii de la RCS-RDS să-şi termine treaba şi să spere că terenul va fi readus la starea iniţială.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu