Cumpărătorul SIDEX Galaţi achiziţionează două companii franceze producătoare de componente auto Recomandat

Joi, 02 Mai 2019 15:16
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Alianţa GFG, condusă de omul de afaceri Sanjeev Gupta (foto), prin grupul industrial Liberty, cumpărătorul combinatului siderurgic de la Galaţi, a câştigat licitaţia pentru două companii franceze producătoare de componente auto din Poitou, regiunea Nouvelle Aquitaine. Ca urmare hotărârii luate de autorităţile din Lyon şi Poitiers, Liberty a devenit proprietarul fabricilor Saint Jean Industries Poitou şi Fonderie du Poitou Fonte. "Ca rezultat al hotărârii, GFG poate începe implementarea unui plan complex de refacere a fabricilor, revizuirea registrului de clienţi şi comenzi, introducerea LMOS (Liberty Manufacturing Operating System - Sistemul de Producţie Liberty), investiţii în echipament şi mentenaţă. Această achiziţie va securiza locurile de muncă a 600 de angajaţi din ambele fabrici, care produc o serie de componente pentru motoare auto. Noua entitate se va numi Liberty Engineering Poitou, care încorporează Liberty Aluminium Technologies Poitou şi Liberty Cast Products Poitou. Această achiziţie face parte din strategia GFG de a-şi mări şi diversifica prezenţa în sectorul industrial francez şi de a reafirma rolul său ca jucător industrial major în Franţa. Totodată, prin aceste achiziţii GFG Alliance este mai aproape de a pune în aplicare strategia sa de a achiziţiona unităţi care îi vor permite să creeze o platformă prin care să contribuie la dezvoltarea vehiculelor electrice, pentru care vor fi necesare canităţi semnificative de aluminiu", se arată într-un comunicat al Liberty House Group.

Astfel, GFG Alliance se va concentra pe consolidarea producţiei de aluminiu în linii de business globale care vor include şi cele două fabrici din Poitou. Cele două unităţi vor intra în portofoliul de companii pe care GFG Alliance le deţine deja în Franţa - Durisotti al doilea mare jucător francez pe piaţa de convertoare auto, Liberty Wheels France singurul producător francez de jante din aluminiu şi Liberty Aluminium Dunkerque cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa. "Retenţia unei forţe de muncă valoroase, de 600 de angajaţi, care lucrează la fabricile din Nouvelle Aquitaine îi va permite Alianţei GFG să capitalizeze pe expertiza deosebit de importantă pe care o deţine echipa locală. Grupul Liberty va lucra îndeaproape cu echipa de management pentru a îmbunătăţi fluxurile operaţionale de lucru pentru ca fabricile să îşi diversifice gamele de produse şi să îşi crească cota de piaţă. Totodată, pentru că ambele fabrici utilizează material reciclat pentru a produce componentele auto, achiziţia acestora este încă un pas important pentru GFG Alliance în crearea unui lanţ de aprovizionare bazat de conceptul de ALUMINIU VERDE (GREEN-ALUMINIUM) şi GREENSTEEL, pentru care utilizarea în procesul de producţie a unui voulm mare de materiale reciclate este o component cheie", se mai arată în comunicatul citat.

Reamintim că în data de 18 aprilie 2019, Uniunea Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty House Group pentru acţiunile ArcelorMittal, astfel combinatul siderurgic de la Galaţi are un nou proprietar cu acte în regulă (Citeşte mai mult AICI).

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu