14 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
De la ceartă, la moarte! Gazda din Galaţi a soţilor ucraineni rupe tăcerea
De la ceartă, la moarte! Gazda din Galaţi a soţilor ucraineni rupe tăcerea

Cei doi soţi stăteau în Galaţi cu chirie din mai, de când fugiseră de război. Când s-a produs accidentul, maşina condusă de ucraineanul în vârstă de 33 de ani avea viteză mare încât a mutat cam un metru TIR-ul înmatriculat în Moldova, al cărui şofer (foto ↑↓) trăsese pe marginea drumului pentru a dormi. Maşina ucraineanului a intrat cu totul sub TIR, pe care l-a şi împins într-o cisternă parcată în faţă. Apoi a şi luat foc, dar focul nu s-a extins la TIR (foto ).

Cuplul obişnuia să se certe. "Aici s-a întâmplat, stateau din mai la noi, aveau contract, s-au certat, erau beţi. Erau beţi amândoi. Femeia era în curte lovită, tăiată, curgea sânge, şi noi am chemat salvarea. El a plecat înainte de a cădea ea jos în curte, el a plecat cu maşina şi am înţeles că a intrat în TIR", povestea Elena Munteanu (foto ↑↓), femeia la care cei doi ucraineni stăteau cu chirie pe o stradă din Galaţi.

Cu multiple leziuni, femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă cu ambulanţa. "A fost adusă o femeie, cetăţean ucrainean, victima unui conflict casnic. Este internată pe secţia de Terapie Intensivă cu leziuni multiple prin înjunghiere la nivelul toracelui, membrelor superioare şi membrelor inferioare. Categoric leziunile i-au pus viaţa în pericol", a precizat dr. Ionuţ Băneşanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

În timp ce soţia era dusă la spital, soţul gonea cu maşina spre ieşirea din ţară. "După ce ar fi comis agresiunea, bărbatul s-ar fi urcat la volanul autoturismului proprietate personală şi, în timp ce se deplasa către Vama Giurgiuleşti, a intrat în coliziune cu o autoutilitară staţionată, în urma impactului bărbatul a decedat", a precizat cms. şef Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Şoferul TIR-ului din Republica Moldova, în care a intrat maşina ucraineanului, a fost trezit de impactul puternic care i-a şi împins autovehiculul într-o cisternă staţionate în faţă. După impact, maşina în care era ucraineanul a luat foc. Oricum omul murise în urma impactului violent. "Eu dormeam, cred că avea viteză. M-am lovit, am căzut de pe patul din cabină, am ajuns jos. Totul s-a fărâmat când am coborât, de frână nu se vede. Se aprinsese maşina, au luat apă să o stingă. Pe urmă am auzit că a tăiat-o pe soţie, că avea probleme, nu ştiu. Dar el a murit pe loc", povestea şoferul de TIR în spatele căruia a intrat maşina condusă de cetăţeanul ucrainean.

Poliţiştii au deschis, deocamdată, în acest caz dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de violenţă în familie şi ucidere din culpă.

Monitorul de Galaţi a anunţat tragedia în articolul "Caz şocant la Galaţi: Tânără înjunghiată în stradă de soţ. Bărbatul a murit la scurt timp într-un accident".


Articole înrudite