13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În luna august, bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme
În luna august, bugetarii îşi vor primi salariile mai devreme

Ministerul Finanţelor a emis un ordin prin care salariaţii din instituţiile publice vor primi salariile mai devreme, în luna august. Noile zile în care vor fi plătite lefurile vor fi devansate cu până la 4 zile.
De exemplu, profesorii vor fi plătiţi cu trei zile mai devreme decât de obicei, adică pe 11 august 2023 Această măsură a fost luată deoarece ziua normală de salariu se va fi suprapus cu minivacanţa de Sfânta Maria, care va ava 4 xile, două zile de weekend la care se adaugă 14 august (punte) şi 15 august - Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului (zi liberă prin lege).
Prin derogare de la prevederile art. 2 din Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, plata salariilor aferente lunii iulie 2023, achitate în luna august 2023, se realizează după cum urmează:
a) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 10, plata se efectuează în data de 9;
b) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 12, respectiv 13, plata se efectuează în data de 10;
c) în cazul ordonatorilor principali de credite şi al instituţiilor publice din subordinea acestora pentru care data plăţii salariilor prevăzută în anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005, cu modificările şi completările ulterioare, este data de 14, respectiv 15, plata se efectuează în data de 11”, prevede ordinul Ministrului Finanţelor.


Articole înrudite