22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
După ce nominalizarea directorului general al Apaterm, George Cubasa, pentru postul de administrator special nu a întrunit suficiente voturi în cadrul şedinţei CL de îndată de marţi, în cărţi au intrat alte trei persoane: doi angajaţi ai Apaterm cu funcţii de conducere - Adriana Stratulat şi Dorin Andarache, despre care se spune că sunt buni profesionişti - şi Ion Ungureanu, cotat drept favorit. Despre acesta din urmă trebuie spus că figurează pe lista prezentată ieri de primar consilierilor locali prezenţi la o şedinţă, dar abia după-amiază era stabilită o întâlnire a acestuia cu primarul Nicolae pentru a-şi da acceptul pentru funcţia propusă. Cert este că aleşii locali urmează să voteze astăzi persoana care va fi administrator special al Apaterm.
„Azi, în cadrul întâlnirii pe care am avut o cu primarul Dumitru Nicolae, ni s-au prezentat trei nume: Ion Ungureanu, Adriana Stratulat şi Dorin Andarache. La început domnul primar l-a propus tot pe George Cubasa, dar, deoarece consilierii de la PNL, PC şi nici cei de la PDL nu au fost de acord, domnul primar a prezentat o listă cu trei nume. Salutăm faptul ca s-a renunţat la numirea lui George Cubasa drept administrator special, dacă ţinem cont de faptul că a condus necorespunzător societatea, pe care a adus-o în pragul falimentului, dar dorim ca în cadrul şedinţei care va avea loc vineri candidaţii să prezinte un proiect legat de ceea ce au de gând să facă cu această societate”, ne-a declarat consilierul local PDL Viorel Trif.
Surse din rândul alesilor locali ne-au declarat că Ion Ungureanu ar avea cele mai mari şanse să obţină voturile necesare pentru numirea în funcţie, dacă va ajunge la o înţelegere cu Dumitru Nicolae. Viceprimarul Ciumacenco nu a dorit să facă nicio declaraţie pe marginea candidaturilor propuse, dar a spus că George Cubasa nu va mai fi luat în calcul şi că primarul va avea ultimul cuvânt în ceea ce priveşte niminalizarea unuia dintre cei trei candidaţi. Un lucru demn de remarcat şi de apreciat este faptul că pe listă nu s-au mai regăsit nici directorul general George Cubasa şi nici directorul tehnic, Mircea Ispas, care sunt responsabili pentru situaţia în care a ajuns societatea.

Cine este Ion Ungureanu

Potrivit informaţiilor noastre, Ion Ungureanu are 59 de ani, este de profesie inginer electrotehnist şi a fost ani buni directorul Direcţiei de mentenanţă a Combinatului. A lucrat până în anul 2009 la Combinat, de unde s-a autodisponibilizat, şi este cunoscut ca un bun profesionist. Ion Ungureanu a lucrat ani de zile cu Dumitru Nicolae în Combinat şi a fost apreciat de acesta din punct de vedere profesional chiar dacă făceau parte din tabere diferite, Ion Ungureanu fiind unul dintre colaboratorii apropiaţi a lui Ionel Borş, cel cu care primarul Nicolae nu s-a aflat în relaţii prea bune. Din informaţiile noastre, Ion Ungureanu s-a înscris acum câteva luni în PNL dar ulterior s-a suspendat, din anumite motive personale.
Surse din rândul aleşilor locali spun că George Cubasa a pierdut de ceva vreme susţinerea primarului şi că edilul şef nu ar mai fi făcut eforturi pentru a-l păstra în funcţie, acest lucru fiind reflectat şi de modul în care au votat anumiţi consilieri PSD. Am aflat, de asemenea, că nominalizarea lui Ion Ungureanu i-ar fi fost sugerată primarului de reprezentanţi unui partid, altul decât PSD.

Articole înrudite