19 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
DEFINITIVAT 2023: 160 de profesori din Galaţi intră miercuri în examen
DEFINITIVAT 2023: 160 de profesori din Galaţi intră miercuri în examen

Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi a transmis un comunicat de presă privind organizarea examenului naţional pentru definitivare în învăţământul preuniversitar - sesiunea 2023, în judeţul Galaţi.

Astfel, proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ - sesiunea 2023, va avea loc în data de 19 iulie 2023, începând cu ora 09.00. La nivelul judeţului Galaţi, în centrul de examen organizat la Liceul Tehnologic „Carol I” Galaţi (Strada George Coşbuc nr. 225), sunt înscrişi 160 de candidaţi la 23 de discipline.

Examenul va avea o durată de 4 ore şi va conţine subiecte de specialitate şi de didactica specialităţii, în conformitate cu metodologia în vigoare, aprobată prin O.M.E.C. nr. 5434/31.08.2020, cu modificările şi completările ulterioare.

Intrarea candidaţilor în săli se va face în intervalul orar 07.30 - 08.00, pe baza actului de identitate valabil (BI/CI, carte de identitate provizorie, paşaport sau, în mod excepţional, pe baza permisului de conducere sau a cărţii de alegător).

Candidaţilor li se interzice accesul în sală cu lucrări, manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate ca surse de informare pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. Candidaţii pot avea, în sala de examen, dicţionare, pentru disciplinele latină sau greaca veche şi planuri de conturi, pentru disciplinele economice.

! Pătrunderea în sală cu materiale ajutătoare, cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare, frauda sau tentativa de fraudă, atrag după sine eliminarea candidatului din examen şi pierderea dreptului de înscriere în sesiunea următoare de examen.

Conform art. 26, alin (1), pentru elaborarea lucrării scrise, candidaţii folosesc numai cerneală sau pix de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor/graficelor şi a desenelor folosesc numai creion negru.

Subiectele şi baremele de corectare şi notare vor fi afişate la sediul centrului de examen în aceeaşi zi, la ora 15.00, şi vor putea fi accesate pe site-ul www.edu.ro.

Afişarea rezultatelor iniţiale se va realiza în data de 25 iulie 2023, la centrul de examen şi pe site-ul www.edu.ro.

Contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi, 25 iulie 2023, la Liceul Tehnologic „Carol” I Galaţi, până la ora 20.00, şi în data de 26 iulie 2023, până la ora 12.00.

Rezultatele finale se vor afişa la centrul de examen şi pe site-ul www.edu.ro, în data de 01 august 2023, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.


Articole înrudite