29 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Divorţ cu scandal şi focuri de armă în plină stradă
Divorţ cu scandal şi focuri de armă în plină stradă

Supărat că urma să fie părăsit, un gălăţean şi-a atacat soţia, aflată în divorţ cu el, chiar în faţa casei unde acum femeia locuieşte cu un alt bărbat.
Victima, Rodica Vasiliu, în vârstă de 51 de ani, a fost împuşcată  de soţul ei, Marian, pe care îl părăsise deoarece era violent. O vreme femeia chiar a plecat în străinătate, la copiii ei, şi acum se întorsese pentru divorţ. Bărbatul ei însă nu s-a împăcat cu asta şi probabil a urmărit-o până la casa actulului concubin al femeii. Atunci a atacat-o, i-a spus că o omoară şi a tras trei focuri de armă. Femeia, terorizată, a încercat să intre în curtea casei, dar bărbatul a intrat peste ea. Abia după ce a tras şi ultimul glonţ a fugit.
Un echipaj SMURD a preluat femeia rănită la faţă şi mâini şi a transportat-o la Spitalul de Uregenţă.
„Pacienta are mai multe plăgi împuşcate superficiale în antebraţe, la faţă iar în zona urechii şi a nasului este o retenţie de corp străin, glonte din cauciuc sau plastic. Urmează să fie internată”, a precizat dr. Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.  
Rodica era în divorţ şi pe 11 martie urma să aibă loc prima înfăţişare în faţa instanţei.  
„De doi ani suntem despărţiţi şi de 1 an şi jumătate am şi plecat la copii, în afara ţării. Acum am venit pentru divorţ. Şi m-a atacat. Nu ştiam că are armă, dar că e violent, da”, spunea femeia în timp ce era dusă spre secţia unde va rămâne internată. Ea va fi supusă şi unei intervenţii de scoatere a corpilor străini. Poliţiştii au periat şi strada şi curtea locuinţei în faţa căreia a avut  loc agresiunea.
„În urma primelor verificări efectuate, poliţiştii au stabilit că, pe fondul geloziei, soţul femeii, cu care este în proces de divorţ, a venit la domiciliul concubinului acesteia şi a împuşcat-o în zona feţei cu un pistol care nu este supus regimului autorizării. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu figurează ca fiind deţinător legal de arme”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.
Bărbatul va fi cercetat pentru vătămare corporală şi violare de domiciliu dar, după ce va fi găsit, va fi audiat întâi de poliţişti.


Articole înrudite