22 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doi elevi din Galaţi au creat o aplicaţie inedită pentru sesizări
Doi elevi din Galaţi au creat o aplicaţie inedită pentru sesizări

Doi elevi gălăţeni de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Vlad Cacenschi şi Andrei Durlea, au dezvoltat singuri o aplicaţie prin intermediul căreia se pot trimite mesaje sau se pot face sesizări către diverse instituţii.

elevi 2

Cei doi elevi au fost astăzi premiaţi de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, care a declarat: "Astăzi am avut bucuria de a premia doi copii extraordinari - Vlad Cacenschi şi Andrei Durlea - de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, care au creat singuri o aplicaţie electronică foarte utilă. Prin intermediul aplicaţiei se pot trimite mesaje sau se pot face sesizări către diverse instituţii privind situaţii de victime ale discriminării, corupţiei, violenţei, abuzului sau exploatării. Este vorba despre un concurs de idei derulat de Asociaţia Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL. Încurajăm şi susţinem inovaţia. Felicitări copiilor şi tuturor celor implicaţi în acest proiect!".

277809229 5150127251700748 3901514568816340470 n

În prezent, nu mai există ceva similar care să funcţioneze la parametri aplicaţiei dezvoltate de cei doi elevi gălăţeni. „Nouă ni s-a părut o idee foarte bună, deoarece noi ştim că durează foarte mult cam orice vrem să facem legat de birocraţie. Aplicaţia este mai bună decât trimiterea unui email, este mai rapidă şi are acces la mai multe instituţii odată, devine practic o singură cale de comunicare. Din ce ştiu eu, nu mai există ceva similar care să funcţioneze la parametri aplicaţiei făcute de noi“, a precizat Vlad Cacenschi, unul dintre liceeni.

Momentan, aplicaţia va putea fi folosită doar pentru Galaţi, urmând, ulterior, să poată fi folosită şi de celelalte instituţii din ţară. „O lună şi ceva am lucrat la realizarea acestei aplicaţii. Aplicaţia o putem descărca în curând, după ce vom plăti anumite taxe, în Google şi App Store, apoi o vom putea descărca. Deocamdată va putea fi folosită pentru Galaţi, dar se pot adăuga şi instituţii din toată ţara“, a spus Andrei Durlea, celălalt dezvoltator al aplicaţiei.

Vlad Gogoncea, preşedintele Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală STRATEGAL, a declarat: „Am făcut public acest concurs şi chiar am primit multe interpelări, dar dosarul efectiv conform procedurilor de organizare a acestui eveniment a fost completat doar de cei doi copii, doar aplicaţia lor a întrunit toate criteriile”.


Articole înrudite