12 IULIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dreptate pentru localnicii din Mihail Kogălniceanu! "Teroristul" satului băgat după gratii
Dreptate pentru localnicii din Mihail Kogălniceanu! "Teroristul" satului băgat după gratii

Ajunşi la capătul puterilor din cauza unui vecin de-a dreptul "terorist", localnicii din satul Mihail Kogălniceanu, comuna Smârdan, judeţul Galaţi, pot acum respira uşuraţi şi să simtă că li s-a făcut dreptate!

În doar 2 săptămâni, bărbatul la care facem referire, a ucis cu bestialitate un câine, înecându-l, a spart cu pietre şi cărămizi geamurile unei case, a blocat şoseaua printr-un incendiu şi a distrus mai multe maşini din sat, unele cu o furcă!

Bărbatul, căruia i-ar cam plăcea "cu paharul", are 53 de ani şi a fost eliberat acum 3 luni din închisoare, unde stătuse... tot pentru comiterea infracţiunii de distrugere! "L-am reclamat peste tot şi nu ştim ce să mai facem. Ne e teamă, ne ameninţă că ne dă foc", ne spuneau sătenii terorizaţi, în urmă cu o săptămână (foto sus şi detalii aici).

După ultima "ispravă", cea legată de distrugerea unor maşini cu furca (foto jos ), bărbatul a fost găsit de poliţişti şi internat la Spitalul de Psihiatrie Galaţi, dar şi luat la întrebări, fiind reţinut pentru audieri.

Apoi, la data de 17.08.2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta, fiind cercetat pentru săvârşirea, în concurs şi în stare de recidivă, a infracţiunilor de distrugere, uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ameninţare.

Cererea formulată a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Galaţi, care a dispus emiterea mandatului de arestare preventivă pentru bărbat, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cascadă de orori, în câteva zile

După cum am menţionat mai sus, bărbatul a semănat teroare în satul său, în doar 2 săptămâni provocând de la scandal, distrugeri şi incendieri, la... crimă! Astfel:

"La data de 01.08.2023, inculpatul a aruncat cu pietre şi cărămizi în curtea şi înspre imobilul persoanei vătămate, distrugând două geamuri ale locuinţei, două plase pentru insecte şi parbrizul unui autoturism, ce se afla parcat în curtea imobilului;

La data de 05.08.2023, inculpatul a ucis, cu intenţie, fără drept, un câine din rasa amstaff - metis, ce aparţinea fiului său, legându-i de gât un obiect voluminos, şi, ulterior, aruncându-l în canalul de irigaţii din localitatea Smârdan, unde animalul s-a înecat;

La data de 07.08.2023, inculpatul a incendiat o anvelopă auto şi mai multe plăci de parchet, pe partea carosabilă a drumului judeţean, în dreptul locuinţei sale, împiedicând circulaţia autovehiculelor în zonă;

La data de 13.08.2023, în jurul orei 21.30, inculpatul, folosind un obiect contondent, a distrus prin lovire, în mod repetat, autoturismele a două persoane vătămate, ambele parcate în vecinătatea locuinţei inculpatului, tulburând totodată ordinea şi liniştea publică în zonă;

De asemenea, cu aceeaşi ocazie, inculpatul a adresat ameninţări cu moartea uneia dintre persoanele vătămate", se arată din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale, dar până atunci sătenii din Mihail Kogălniceanu se pot considera "în vacanţă"!

  • Galerie Foto:

Articole înrudite