13 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
El a prins Crucea Bobotezei la Galaţi!
El a prins Crucea Bobotezei la Galaţi!

Pe o vreme mai degrabă de primăvară, care nici nu aminteşte de gerul Bobotezei, la Brăila, la Dunăre, oamenii au venit în număr mare la malulul fluviului, însoţiţi de preoţi şi de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun. 9 temerari s-au aruncat în apele Dunării după Crucea Bobotezei aruncată de arhiepiscop, iar unul, un tânăr de 35 de ani, militar, marinar, a şi prins-o. Este vorba despre Răzvan Rahel (foto ↓), care de 12 ani se aruncă de Bobotează în apele Dunării. A prins Crucea de două ori, o dată în anul 2012 şi în acest an, şi crede că îi aduce sănătate lui şi familiei.

WhatsApp Image 2022 01 06 at 15.55.14

Şi la Galaţi, sărbătoarea Bobotezei a strâns mii de oameni pe Faleza Dunării. Vremea a fost la fel de frumoasă. Arhiepiscopul Dunării de Jos, ÎPS Casian Crăciun a sfinţit apele, iar apoi oamenii şi înaltul prelat au coborât pe Faleza Inferioară unde arhiepiscopul a aruncat în apele Dunării Crucea Bobotezei. 8 gălăţeni s-au aruncat după Cruce, iar unul dintre ei, Alexandru Gherghişan (foto ↓), un tânăr de 36 de ani, a şi câştigat-o.

WhatsApp Image 2022 01 06 at 15.55.15

Este prima oară când Alexandru s-a aruncat în apele Dunării după Cruce. El a dedicat această victorie în memoria mamei sale, care recent a decedat. Mai apoi, oamenii şi-au luat agheasmă îmbuteliată de la voluntarii din toate parohiile arhiepiscopiei. La nivelul oraşelor Brăila şi Galaţi s-au pregătit 150.000 de sticle de agheasmă.


Articole înrudite