19 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elevii gălăţeni din ani terminali au revenit în bănci
Elevii gălăţeni din ani terminali au revenit în bănci

Elevii claselor a VIII-a şi a XII-a au putut reveni, după aproape trei luni de pauză, în bănci. Totul pentru a participa la cursurile de pregătire organizate în vederea susţinerii examenelor de capacitate şi de bacalaureat.

Elevii care au decis să revină în bănci au fost nevoiţi să respecte mai multe reguli impuse de conducerea unităţilor de învăţământ. Astfel, înainte de a putea intra în şcoală, elevilor li s-a verificat temperatura, iar apoi au primit sfaturi cum trebuie să poarte masca de protecţie, pe care au fost obligaţi să o ţină pe toată perioada petrecută în incintă. Ulterior, elevii au fost îndrumaţi spre clasele de curs, unde au avut voie să stea doar în anumite bănci, respectând distanţa de doi metri, urmând un culoar bine stabilit. De asemenea, elevii au folosit un alt culoar pentru ieşire, astfel fiind respectate regulile impuse de Ministerul Educaţiei.

Revenirea în bănci nu a fost însă foarte atractivă pentru toţi elevii. „Cei care nu au putut veni la şcoală vor participa la cursurile de pregătire în timp real, în mediul on-line. Noi am luat toate măsurile necesare, astfel încât elevii să fie în siguranţă”, ne-a declarat Florin Andronic, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 29 Galaţi. Datele centralizate de Inspectoratul Şcolar arată că doar 53 la sută dintre elevii de clasa a XII-a şi 59 la sută dintre cei de clasa a VIII-a au participat, fizic, la cursurile de pregătire din unităţile de învăţământ din judeţul nostru.


Articole înrudite